A pedagógusoknál a felső korhatárt bevezetését javasolja az ellenzéki OĽaNO-NOVA. A képviselők a Munka Törvénykönyvének módosító javaslatát a parlament szeptemberi ülésén tárgyalják meg.

 

 „A diákokkal szembeni türelem, a hétköznapi esetben elfogadhatatlan helyzetek elviselése, de gyakran a szülői kötelességek ellátása is a tanárokra hárul hárul, így tovább fokozzák ennek a hivatásnak a nehézségeit. A pedagógiai alkalmazottak kötelességeinek alapos és lelkiismeretes teljesítése minden kétséget kizáróan jó fizikai és pszichés állóképességet kíván. A pedagógus munkája egy bizonyos ponttól kezdődően, az előrehaladott életkorral egyre embert próbálóbb feladattá válik“

 

– vélik OĽaNO-NOVA képviselői, akik felsorolt tapasztalatok tükrében a tanári szakma gyakorlására vonatkozó felső határ megszabását javasolják.

 

 „Az ilyen munkaviszony beszüntetéséből fakadó lehetséges negatív következményekre való tekintettel egyidejűleg a módosított munkaviszony lehetőségének bevezetése javasolt, ami a munkaszerződés további két évvel való meghosszabbítását vonja maga után, mégpedig a jelzett időszakban akár ismételten is.

A fokozatosan emelkedő nyugdíjkorhatár tükrében mély tiszteletlenségnek számít az, hogy nem szabják meg a tanárok munkavégzésének felső határát“

 

 hirdetes_300x300  

– fűzik hozzá a javaslat előterjesztői.

 

Ha a parlamenti képviselők megszavazzák a törvénymódosítást, akkor az 2018. január 1-től léphetne hatályba.

 

Forrás: webnoviny.sk

Nyitókép: Business Insider

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!