A diákok augusztusban adták hírül, hogy szeptember 25-re ismét korrupcióellenes tüntetést szerveznek Pozsonyban. A Prágában élő szlovákok ma bejelentették, hogy ugyanazon a napon ők is nyilvános tüntetést szerveznek a szlovák nagykövetség épülete előtt.

 

A szervezők elmondása szerint az első nagy korrupcióellenes tüntetésre Prágából utaztak Pozsonyban. Amikor pedig hírt kaptak a második korrupcióellenes tüntetésről akkor egy spontán szervezői csapat alakult, amelyik támogatta a pozsonyi szervezők követeléseit, így június 5-én Prágában, a szlovák nagykövetség épülete előtt ők is tüntetést szerveztek.

 

A prágai harmadik korrupcióellenes tüntetés szervezői szerint a politikusok idősebb generációja már kimerítette a témákat és a polgárok bizalmát, így eljött az idő a politikai elit megváltoztatására, valamint az új kihívásokra.

 

 hirdetes_300x300  

Teret szeretnénk biztosítani a modern gondolatok számára, amelyek előbbre viszik Szlovákiát. Minőségi életet szeretnénk nemcsak az idősebb generációnak, hanem a következő generációnak is. Képesek vagyunk érthetően megfogalmazni azt, hogy milyen irányba kellene a társadalmunknak továbbfejlődnie ahhoz, hogy Szlovákia összes polgára elégedett legyen

 

– mondta Samuel Zubo, a tüntetés szervezőinek szóvivője.

 

A pozsonyi korrupcióellenes tüntetést szervező diákoknak ugyanazok a követeléseik, mint az előző két tüntetésen: a Bašternák- és a Gorilla-ügy kivizsgálását, továbbá Robert Kaliňák belügyminiszter, Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány és Dušan Kováčik speciális ügyész lemondását követelik.

 

Forrás: teraz.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!