Szlovákiából három egyetem került a világ legjobbjai közé: a pozsonyi Comenius Egyetem (UK), a Szlovák Műszaki Egyetem (STU) és a Kassai Műszaki Egyetem – derül ki a Times Higher Education World University Rankings (THE WUR) 2018 ranglistájából.

 

A Comenius Egyetem a tavalyihoz hasonlóan a 601. és 800., míg az STU és a Kassai Műszaki Egyetem a 801. és az 1000. hely között helyezkedik el a ranglistán. Az első helyet az Oxfordi Egyetem, a másodikat a Cambridge-i Egyetem, míg a harmadikat a Kaliforniai Műszaki Egyetem szerezte meg.

 

“Örülünk neki, hogy a Comenius Egyetem megtartotta stabil helyét a világ legjobb egyetemei között, mégpedig azoknak az állami dotációknak és költségvetéseknek a magassága ellenére, amelyek összehasonlíthatatlanok azoknak az egyetemnek a lehetőségeivel, amelyekkel nemzetközi közegben összehasonlítanak bennünket“

 

– mondta a Comenius Egyetem rektora, Karol Mičieta.

 hirdetes_300x300  

 

A THE WUR értékelőrendszer a kvalitatív és a kvantitatív indikátorok alapján értékeli az egyetemeket. A jelenlegi ranglista a világ 1102 legjobb egyetemének értékelését hozta nyilvánosságra. A felmérés során az alábbi paramétereket osztályozták: hivatkozások, oktatás, kutatás és nemzetközi szemlélet.

 

Forrás: teraz.sk/timeshighereducation.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!