A textilipar, a mezőgazdaság és a turizmus azok közé az ágazatok közé tartoznak, amelyek az ezredfordulós generációt egyáltalán nem érdeklik.

 

Az Y-generációt, vagyis azt a nemzedéket, akik 1980 és 1995 között születtek, az egyedi, speciális munkakörök érdeklik.

 

A milleniálisok jelentősége egyre kiemelkedőbb a munkapiacon, ám az egyes vállalatoknak problémájuk lehet alkalmazottat találni ebből a generációból.

 

 hirdetes_810x300  

Egyetemi végzettség és ügyféltámogatás

 

A Profesia.sk weboldal hívta fel a figyelmet arra, hogy a textilipar, a mezőgazdaság és a turizmus azok közé az ágazatok közé tartoznak, amelyek az ezredfordulós generációt egyáltalán nem érdeklik.

 

Az Y-generációt az olyan speciális munkakörök vonzzák, melyekhez egyetemi végzettség szükséges. Az érdeklődési körüket főleg olyan vállalatoknak kellene figyelniük, melyek ügyféltámogatással foglalkoznak.

 

A Profesia.sk adataiból ugyanis kiderült, hogy az álláskereső fiatalok 42%-a ilyen munkakörök iránt érdeklődik, s ezek az érdeklődök pont a milleniális generáció korosztályát képviselik.

 

A milleniálisok az ügyféltámogatáson kívül a műszaki és fejlesztési, menedzsmenti, banki és a személyzeti szférában dolgoznának a leginkább.

 

A németet már egyre kevesebben beszélik

 

A beküldött életrajzok adataiból az is kiderült, hogy az ezredfordulós generáció 84%-a tüntette fel az életrajzában azt, hogy beszéli az angol nyelvet.

 

A milleniálisok angolnyelv-tudása sokkal jobb, mint az X-generációé (1960–1980 között születtek), akiknek csupán a 65%-a beszéli a nyelvet.

 

Az angolnyelv-tudás azonban még magasabb szinten van jelen annál a Z-generációnál (1995-ben és azután születtek), akiknek a jelentős részére még csak várnak a munkapiacon.

 

Az ezredfordulós generáció az X-generációval összehasonlítva a németnyelv-tudásban is jeleskedik, hiszen az életrajzokban az 53%-uk tünteti fel ennek a nyelvnek az ismeretét.

 

Érdekes, hogy a Z-generáció esetében már nem látunk ilyen pozitív németnyelv-ismeretet. „Éppen ellenkezőleg: a fiatal generáció körében már egyre kevesebb azoknak  a száma, akik beszélik a német nyelvet“ – írja a Profesia a weboldalán.

 

Sme.sk/Körkép.sk

Nyitókép: funzine.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!