Az Amazon mellett már a Google is digitális asszisztensen dolgozik. Az emberi hanggal irányítható Amazon Echo jelenleg a legjobb és legkönnyebben használható digitális asszisztens, ami azonban megváltozhat, ha a Goggle is piacra dobja termékét.

 

A The Information tudósítása szerint a Google az Amazon Echohoz hasonló eszközt fejleszt. Az Amazon 2014-ben mutatta be 199 dolláros, Echo névre hallgató digitális asszisztensét. A készülék az Amazon felhőszolgáltatásához kapcsolódik, híreket olvas fel, időjárási információkat szolgáltat, zenét játszik, megmondja, hogy mennyi az idő, s olyan kérdésekre is válaszol, hogy például milyen magas a Mount Everest.

 

Az Echó készülék roppant tanulékony, ugyanis a felhőn keresztül folyamatosan
frissíteni lehet a tudását. (2014)

 hirdetes_300x300  

 

A digitális asszisztens okosabbá tenné otthonainkat

 

Az okostelefonban lévő ébresztő 7 óra helyett már 6 óra 15 perckor megszólalt, mert észlelte, hogy a tulajdonosnak 9 órakor indul a vonata. A pályaudvarra vezető út egy részét azonban lezárták, így más útszakaszon keresztül kell odajutni. A digitális asszisztens emiatt úgy döntött, hogy 45 perccel előbb ébreszti fel a felhasználót. Mindez nem egy utópisztikus forgatókönyv, hanem a digitális asszisztensek tesztverzióinak jelenlegi tudását szemlélteti.

 

amazon_alexa
Kép: mandiner.hu

 

Jövőbeli világunkban egyre nagyobb szerepet kap a mesterséges intelligencia, készülékeink minden adatunkhoz hozzá tudnak majd férni, és dokumentálni fogják életünk minden apró és jelentős mozzanatát. A digitális asszisztensek kérdésekre válaszolnak majd, javaslatokat tesznek, és hatalmas adatbázisok kiépítéséhez járulnak hozzá.

 

A jelenlegi rendszerekben már most is vannak szöveges anyagok, képek, termékinformációk, és helyi nevezetességekre vonatkozó tartalmak.

 

HVG/SG/Digit.mandiner.hu

 

Nyitókép: mandiner.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!