Pokémon GO lázban ég a világ azon része, ahol már elérhető az Androidra és iOS-re is letölthető játék. A játékszerverek már többször lefagytak, olyan sokan szeretnének Pokémonokra vadászni egy virtuális világban. A játék valós térképek alapján jelöl különleges helyeket is közvetlen közelünkben, ahol ajándékokat szerezhetünk.

 

Négy nappal azután hogy a játék megjelent a piacon, az Egyesült Államokban az Android-felhasználok hat százaléka letöltötte a virtuális játékot. Napi szinten már majdnem annyian játszanak vele, mint ahányan Twitter szociális hálót használják. Az alkalmazás ingyenes. Szlovákiában egyelőre még nem elérhető.

 

A játék persze nem csak népszerűséget hozott, a Nintendo részvényeinek árai is az egekben vannak, a cég értéke pedig szintén hatalmasat növekedett, hiszen bár a letöltés ingyenes, a játékon belül hatalmas pénzeket költenek el a felhasználók. A készítők ugyanakkor óvatosságra intik a játékosokat: az utcán sétálva balesetveszélyes helyzetekbe kerülhetünk, ha túlságosan belefeledkezünk a játékba!

 hirdetes_810x300  

 

 

Forrás: správy RTVS, hvg tech, smartshop.hu

Nyitókép: refresher.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!