Miközben a televíziózás egyre inkább a kikerülhető reklámok felé mozog, a Facebook hamarosan reklámokat szúr majd be legtévésebb funkciójába, a mostanában igen felkapott élő videókba. A videók készítői viszont pénzhez is juthatnak belőle.

 

Az élő videókat szponzorált videó fogja megszakítani

 

Valószínűleg nem fog osztatlan sikert aratni, ettől függetlenül viszont úgy tűnik, mégis igaz: egy új hirdetési formátumot tesztel a Facebook. Egész pontosan arról van szó, hogy az élő videós közvetítéseket egy 15 másodperces szponzorált videóval szakítanák meg – épp úgy, ahogy a reklámszüneteket láthatjuk a televízióban.

 

 hirdetes_810x300  

A videók készítői a későbbiekben jutalomban részesülnek

 

A közösségi oldal jelenleg több csatornának – BuzzFeed, New York Times, Mashable – is fizet azért, hogy tartalmat gyártsanak, de a Facebook szóvivője szerint a tesztelés jelenlegi fázisában nem kapnak részesedést a hirdetési bevételből. Későbbiekben viszont szinte biztos, hogy a videók készítői pénzt kapnak majd a reklámok beszúrásáért – ha nem így lenne, az igen rossz hatással lenne az élő facebookos közvetítések népszerűségére, tartalomkészítői oldalról.

 

Az AdAge információi szerint a hirdetést 5 perc után bárhová be lehet majd szúrni. A dolog persze veszélyes is lehet, hiszen könnyen lehet, hogy olyan videóhoz kerül be a hirdetés, ahová nagyon nem lenne szerencsés. A hirdetők ezért bármikor felfüggeszthetik a kampányt, ha úgy érzik, nem megfelelő videóhoz kerülhet a nevük.

 

Forrás és nyitókép: hvg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!