A töltés közben kigyulladó vagy felrobbanó akkumulátorok miatt leállítja a Galaxy Note 7 típusú okostelefonok eladását és kicseréli a már értékesített telefonokat a dél-koreai Samsung Electronics.

 

A Samsung közlése szerint a cég belső vizsgálata során kiderült, hogy a hibás akkumulátorok okozták a tüzet. Felhívták a figyelmet, hogy egymillió telefon közül mindössze 24 esetben fordult ez elő, azonban visszahívják az összes eladott telefont.

 

 

  hirdetes_300x300   

A világ legnagyobb okostelefon-gyártója augusztus 19-én dobta piacra legújabb telefonját 10 országban, és eddig több mint 2,5 millió darabot adott el.

 

Információk szerint a Samsung már világszerte tárgyal a visszahívásról azokkal a szolgáltatókkal is, amelyeknél már megvehető a mobil, a Verizon nevű amerikai telekomóriás például név szerint is előkerül. A hírek szerint a nagy-britanniai megjelenést is elhalasztották.

 

A Credit Suisse számításai szerint a visszahívás és az elhúzódó szállítások miatti bevétel-kiesés a legrosszabb esetben mintegy 5 százalékkal, 1,34 milliárd dollárral csökkentheti a cég idei működési eredményét. A mobiltelefon üzletág a Samsung Electronics első féléves eredményének 54 százalékát adta.

 

sams
Koh Dong Dzsin, a dél-koreai Samsung Electronics vállalat mobil üzletágának elnöke meghajolva kér bocsánatot a cég nevében egy szöuli sajtótájékoztatón 2016. szeptember 2-án. (MTI/AP/Reuters pool/Kim Hong Dzsi)

 

A probléma Kínát nem érinti mert ott másfajta akkumulátorokkal árulták a telefonokat. A műszaki probléma nagyon rosszkor jött a koreai cégnek. Az Apple ugyanis várhatóan szeptember 7-én mutatja be új iPhone-t.

 

hirado.hu, index.hu, hu.euronews.com
borítókép: cbc.ca

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!