Eladja érdekeltségei egy részét a Samsung, hogy a legfőbb üzleti tevékenységére koncentráljon. Eddig négy vállalattól vált meg, amivel ezer milliárd wont, azaz csaknem 890 millió dollárt gyűjtött.

 

Az eladás egybeesik a felgyulladásra hajlamos Galaxy Note 7-ek visszahívásával, ami elemzők szerint akár egymilliárd dollárjába is kerülhet a Samsungnak. A Galaxy Note 7 okostelefonok akkumulátora töltés közben túlhevülhet és kigyulladhat.

 

A dél-koreai vállalat megvált az amerikai chipgyártó Rambus-ban, a merevlemezt gyártó Seagate-ben, a félvezetőket gyártól holland ASLM-ben és a japán Sharpban lévő részesedésétől.

 

 hirdetes_810x300  

Az amerikai termékbiztonsági hatóság pénteken jelentette be, hogy a Samsungnak vissza kell hívnia az Egyesült Államokban eladott egymillió Galaxy Note 7-et. A Kínában eladott készülékek biztonságosnak tűnnek, mert azokba más gyártó akkumulátorát építették. Ugyanakkor hétfőn olyan hírek láttak napvilágot, hogy az ázsiai országban két felgyulladt telefonról érkezett jelentés. A Samsung közölte, hogy külső okok miatt hevültek fel az érintett készülékek, nem az akkumulátor hibásodott meg.

 

hu.euronews.com
kép: blogcdn.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!