Twitter, Spotify, Reddit, Soundcloudon és számos más oldal is súlyos károkat szenvedett a mai kettős kibertámadásnál. Mindegyik oldal a Dyn nevű vállalat ügyfele, amely az egyik legnagyobb internetszolgáltató a világon, ezért az eredetileg csak az USA-t érintő kibertámadás tünetei világszerte érzékelhetőek.

 

Egyelőre nem tudni, miért épp a Dynt támadták meg, de a Twitter és a többi érintett közösségi oldal  világszintű problémákkal küzd egy DDoS támadásnak köszönhetően.

 

Az úgynevezett masszív túlterheléses, vagy elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadás (DDoS) során az érintett oldalak lelassulnak, a felhasználók által kért információk elérhetetlenné válnak. Ennek a kibertámadás típusnak az a célja, hogy az adott weboldal ne érje el a felhasználókat.

 

 hirdetes_300x300  

A mai DDoS támadás első hulláma délelőtt kezdődött az Egyesült Államokban. Az összeköttetés akadozott, több helyen hibaüzenetek jelentek meg. Problémát észlelt a PayPal, a Pinterest és Tumblr, is.

 

A második hullám a nap második felében indult el, emiatt most akadozik a fentieken kívül a CNN, a The Guardian, az HBO is.

 

BBC.com

Nyitókép: foxnews.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!