Aludni ugyan még sokat kell, de várni már nem annyira. Hivatalossá tette nagy visszatérését a Nokia. A finnek már az utolsó simításokat végzik, írja a hvg.hu .

 

Régen volt már olyan, hogy a Nokiától hangos a technológiai sajtó, de most ismét ez a helyzet. A finn vállalat utoljára akkor volt ennyire fókuszban, amikor 2014-ben eladta telefongyártó részlegét a Microsoftnak – illetve most, amikor a megannyi találgatás és itt-ott elejtett nyilatkozat után közleményben tudatták: visszatérnek.

 

Továbbra is nagy a nimbusza

 

 hirdetes_810x300  

Bár a finn márka már hosszú évek óta nem tett le igazán értékelhető telefont az asztalra, még mindig nagy a nimbusza. Már csak amiatt is, mert minden idők 20 legnagyobb számban eladott telefonja közül 12 Nokia típusú. Most pedig minden valamirevaló tech oldalon megjelent a finnek által kiadott sajtóközlemény mondanivalója, mellyel hivatalossá tették a korábbi félhivatalos infókat, tényleg 2017 elején kerülnek polcokra az új Nokiák.

 

A finnek a több nagy gyártó, például az Apple, a Sony vagy az Amazon által is alkalmazott modellt követik. Ők gondozzák a márkákat, náluk van minden jog, de a készülékek konkrét összeszerelését a Foxconn végzi majd.

 

A márkanév kötelez

 

Az eszközök forgalmazását és marketingelését a Nokiához hasonlóan finn, fél éve kifejezetten erre a célra létrehozott HMD nevű vállalat végzi majd. A licencmegállapodás értelmében a HMD tíz évre kizárólagos jogot kapott a Nokia márkanév használatára okostelefonokra és táblagépekre. A cég korábbi bejelentése szerint hagyományos mobilokkal, valamint androidos okostelefonokkal és táblagépekkel egyaránt megjelennek majd a piacon.

 

hvg.hu
kép: thenextweb.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!