Tesztelni kezdték a Messenger új hirdetési rendszerét, ami első ránézésre nem lesz túl kényelmes a felhasználó számára – írja az origo.hu. gy rögtön feliratkozhat, regisztrálhat vele a felhasználó.

 

Arról már korábban is volt szó, hogy a Facebook a Messenger csevegőn belül is elhelyez hirdetéseket. A cég most bejelentette, hogy Ausztrália és Thaiföld területén élő felhasználók körében elkezdi tesztelni az új rendszert.

 

Nagy területen lesznek hirdetések

 

  hirdetes_300x300   

A hirdetések a Messenger kezdőképernyőjén kapnak helyet a legutóbbi beszélgetések és a kedvencek alatt, egy külön szponzorált fülön. A kártya-formájú hirdetések képet, szöveget és linket is tartalmaznak majd, utóbbi többféle célt betölthet: egyenesen a szolgáltatás weboldalára vezetnek, vagy rögtön feliratkozhat, regisztrálhat vele a felhasználó.

 

forrás: origo.hu/Facebook

 

Az első képek alapján ez elég nagy területet foglal el, ami a felhasználói élményt ronthatja majd azzal, hogy többet kell majd legörgetni a Messengerben bizonyos funkciókhoz – például, hogy megtaláljunk más aktív felhasználókat. A Facebook annyit ígér, hogy beszélgetés közben nem fogják hirdetések zaklatni a felhasználót – kivéve, ha célzottan egy márkával, szolgáltatással kezd csevegni, mert akkor a szponzorált hirdetések ott is felbukkannak.

 

Természetes, hogy a hirdetők izgatottak a lehetőség iránt, hiszen mára Facebook fiók nélkül is használható a Messenger, melyen havi szinten több mint egymilliárd ember nyomkod a telefonján. A vállalat közleményében óvatosan fogalmaz: „reméljük, hogy sokat tanulhatunk ebből a tesztből, de alaposan megfontoljuk ennek kiterjesztését, hogy biztosak lehessünk abban, mind a hirdetőknek, mind a felhasználóknak a legjobb élményt nyújtjuk.”

 

A videókban is lesznek reklámok

 

Január 10-én érkezett a hír, hogy nemsokára videókat megszakító reklámok is érkeznek hamarosan. A videók közzétevői részesednek a hirdetési bevételekből, így várhatóan népszerű lesz a felhasználók körében

 

Videózás közben és láthatunk hirdetéseket. forrás: WordPress

 

Az új rendszerrel régi „adósságot” pótol a közösségi háló a tartalomgyártók felé. Hiszen azok, akik bevállalják, hogy a videóik lejátszása közben hirdetések jelenjenek meg, részesednek a bevételekből, mégpedig 55 százalékát kapják. Az In-Stream (beágyazott) videóhirdetések olyan videókban jelenhetnek meg, amiknek a hossza legalább 90 másodperc, és csak azoknak a felhasználóknak, akik legalább 20 másodpercig nézték a videót – hívta fel a figyelmet az újdonságra Lévai Richárd közösségimarketing-szakértő.

 

Vagyis csak olyan videók számíthatnak arra, hogy bevételeket termeljenek, amelyek elég jók ahhoz, hogy hosszabb ideig lekössék a felhasználókat. 20 másodperc ugyan nem tűnik hosszúnak, de ne felejtsük el, hogy a Facebook 3 másodpercnyi nézést már megtekintésnek számít. Az In-Stream videó hirdetések maximális hossza 15 másodperc lehet, és a feltöltött videók után várhatóan a Live videókban is meg fognak jelenni.

 

origo.hu, piacesprofit.hu, itcafe.hu
borítókép: entrepreneur.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!