Több hónapos tesztelés után új beállításokkal jelentkezik a legnagyobb közösségi oldal. A Facebook úgy döntött, hogy  az üzenőfalon levő videók ezentúl automatikusan elindulnak, mégpedig hangosan. A beállítás  az asztali számítógépeket, a notebookokat és a mobiltelefonokat is érinti és nem kevés meglepetést okozhat például a reggeli tömegközlekedés közben, a várótermekben, vagy épp a munkahelyeken.

 

Zuckerbergék számára a videós tartalmak komoly reklám-bevételi forrást jelentenek, viszont lehalkítva a videók nem sokat érnek. Ezért találták ki az idegesítő változtatást.

 

A Facebook a sajtóhírek szerint tiszteletben tartja majd a repülőgépes üzemmódot, azaz, ha a telfon le van halkítva, és van egy beállítás is, amellyel szerencsére elejét lehet venni a problémának.

 

 hirdetes_300x300  

A hvg.hu leírása alapján a hangosság így kapcsolható ki: „a telefonos appban a Beállításokon belül, a Fiókbeállításokban van egy hangokra vonatkozó rész, itt napokon belül mindenkinél meg fog jelenni egy Videos in News Feed Start With Sound (magyarul valószínűleg az üzenőfalon lévő videók hangosan indulnak, vagy hasonló) menüpont, ezt a kapcsolót érdemes off/ki állapotra állítani. (Ha most még nem találja ezt a beállítást az alkalmazásban, érdemes pár napon belül ismét megpróbálnia, hamarosan ott lesz.)”

 

sme.sk/hvg.hu/Körkép.sk

 

Nyitókép: BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!