Éjfélkor még rengetegen ébren vannak, és a telefonjukat nyomkodják – többek között ezt is megmutatja a Magyar Telekom által közzétett grafikon, melyen az ügyfelek összesített adatforgalmának alakulása látható a nap során.

 

A szolgáltató közlése szerint a legaktívabb időszak 18 és 19 óra közé tehető, ilyenkor forgalmazzuk a legtöbb adatot. A tavaly decemberi adatokon alapuló statisztika azt mutatja, hogy egy átlagos napon hajnali 3 és 4 óra között a legalacsonyabb az adatforgalom – nem túl meglepő, hogy ilyenkor alszanak a legtöbben az országban. Az viszont érdekes, hogy éjfélkor még annyian vannak fent, mint ahányan reggel 6:30-kor futják át az este történéseit a mobiljukon.

 

 

  hirdetes_300x300   

Az, ha lefekvés előtt használjuk a mobilt vagy a tabletet, bizonyítottan rossz hatással van alvásunkra (és egészségünkre). Ha mégis ezt csináljuk, akkor legalább csökkentsük a fényerőt. Több applikáció is létezik erre vonatkozóan. Lényegük, hogy kiszűrik az ártalmas kék fényt, ugyanis az ember belső órája a természetes fényt használva érzékeli a napszakokat. Ezt zavarja meg a tabletek, okostelefonok által sugárzott kék fény.

 

Kép és forrás: hvg.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!