Manapság egyre elterjedtebb jelenség, hogy 3D nyomtatóval lassan már minden megalkotható – újabban egy teljes ingatlant „hoztak tető alá”, méghozzá egyetlen nap leforgása alatt.

Ez az Oroszországban található aprócska, mindössze 37 négyzetméteres házikó csupán 24 óra alatt készült el, teljes költségeit tekintve alig több mint 10 ezer dollárból, vagyis alig 3 millió forintból. A 3D nyomtatásra szakosodott Apis Cor nevű cég mobilberendezése jóvoltából az épület a helyszínen “emelkedett ki” a földből – írja a Mashable cikke nyomán a Hiradó.hu.

 

 

A ház fő alkotóelemei, így annak tartó- és válaszfalai úgy nevezett előre kevert mixerbetonból állnak – az ablakok és burkolatok a szerkezetkész állapot elérése után kerülnek beépítésre, mely folyamatot követően a házat fényes festékréteggel vonják be.

 hirdetes_300x300  

 

kép: hirado.hu

 

Az Apis Cor oroszországi intézetének területén fekvő ingatlanon belül közlekedő, fürdőszoba, nappali és konyha is helyet kapott – a cég állítása szerint épületeik akár 175 éven át is ellenállnak az időjárás viszontagságainak. ”Szeretnénk megváltoztatni az építkezésekről kialakult közvéleményt, elvégre egy efféle projekt is lehet gyors, környezetbarát, hatékony és egyben gazdaságos is” – mondta Nikita Chen-yunt-tai, a cég alapítója.

 

kép: Apis Core

 

Az Apis Cor jelenleg az egyetlen olyan vállalatnak tartja magát, amely az általuk fejlesztett 3D nyomtatóval az adott helyszínen képes kivitelezni egy ház egészét.

 

Hirado.hu
borítókép: mashable.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!