A Google térképszolgáltatása az internet egyik legszórakoztatóbb webhelye, a 3D nézet és az Utcakép kombinációjával alkalmanként akár órákra is monitor elé szegezheti az internetezőket – derült ki az Origo cikkéből.

 

Az említett funkciók eredetileg nem a Térképek szolgáltatásban debütáltak, hanem a többség által mostanra teljesen elfeledett Google Earth-ben. A funkciók átvitelének köszönhetően az elmúlt években nagyrészt irrelevánssá vált az Earth, ám a megszüntetése helyett a Google úgy döntött, hogy megpróbálja újrapozicionálni azt.

 

 

 hirdetes_300x300  

Ennek keretében a mai napon teljesen megújult a Google Earth webes felülete és androidos alkalmazása. Az új koncepció szerint a szolgáltatás mostantól virtuális turisztikában utazik, ez két fontos újításban érhető a leginkább tetten: egyrészt képes kártyás felületen releváns adalékinformációkat nyújtani felhasználóknak a megnézett hellyel kapcsolatban, másrészt pedig virtuális túrákat is kínál.

 

A virtuális túra alatt azt kell érteni, hogy a felhasználók pár kattintással megtekinthetnek egy videót az éppen nézett nevezetességgel kapcsolatban, vagy az Utcakép esetében megszokott módon bejárhatják az érdekes helyszíneket. Jelenleg bő 50 ilyen túra érhető el az Earth baloldali menüjéből. A megújult Google Earth számítógépeken a Chrome böngészőn keresztül, továbbá az androidos Earth alkalmazásban érhető el. A további böngészők és az Apple iOS a közeljövőben válnak majd támogatottá.

 

Origo.hu
kép: Youtube

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!