A cseh Travel Service légitársaság a cég történetének legnagyobb befektetésére készül.

 

A szlovákiai turisták jövő nyáron komfortosabb Boeingokkal repülhetnek tengerparti üdülőhelyeikre, ugyanis a cseh Travel Service légitársaság – amelyik Szlovákia charterjáratainak 80 százalékát biztosítja – az állomány jelentős felújítására készül.

 

Jelenleg 49 Boeing 737 NG repülőgépük van üzemben. 2023-ig pedig a jelenlegi állományból csupán hat gépet szeretnének megtartani. A régi gépeket Boeing 737 MAX-szal szeretnék helyettesíteni, melyek közül az első öt gép már jövőre megérkezik.

 

 hirdetes_810x300  

Az első gép pár hónap múlva érkezik

 

A Travel Service légitársaság történetének legnagyobb változtatására készül, ami a cég repülőgép-állományát illeti. Mindemellett az első olyan légitársaság lesz Közép- és Kelet-Európában, amelyik Boeing 737 MAX gépekkel fog repülni.

 

A légitársaság összesen harminc új gépet rendelt, közülük nyolcat egyenesen a gyártótól, míg a maradék huszonkettőt a GE Capital Aviation Services Limited (GECAS), AerCap, Air Lease Corporation lízingtársaságoktól kölcsönzi.

 

Az első új gép 2018 januárjában, míg a következő négy gép márciusban, áprilisban, májusban és szeptemberben érkezik. 2019-ben a Travel Service további 11 új gépet kap. Az új repülőgépek fokozatosan megjelennek az összes olyan piacon, ahol a Travel Service működik.

 

Fotó: NextBigFuture.com

 

Az új gépekben Wifi is lesz

 

Az új Boeingoknak néhány előnyük is lesz. „Az üzemeltetésük gazdaságosabb lesz, emellett kevesebb az üzemanyag fogyasztásuk, nagyobb a hatótávolságuk, sőt, nagyobb kényelmet biztosítanak az utasok számára is” – informált a társaság szóvivője, Vladimíra Dufková.

 

A Boeing 737 MAX mindemellett a legmodernebb fedélzeti Wifi-rendszerrel lesz felszerelve. A fedélzeti szórakoztatás rendkívül érdekes és sokrétű lesz” – teszi hozzá Dufková.

 

Fotó: aktuality.sk

 

A változást csak később fogjuk érezni

 

A Slovak Aviation főszerkesztője, a légi közlekedés szakértője, Maroš Marko úgy gondolja, hogy Szlovákia utasai csak később fogják érezni a változásokat.

 

A Travel Service fokozatosan fogja cserélni az állományát, és valószínű, hogy az új gépeket először Prágában, valamint a nyugat-európai bázisokon fogják beüzemeltetni. Szlovákiába csak a dekád végén kerülnek az új gépek” – mondta az Aktuality.sk-nak.

 

A Travel Service szolgálatában jelenleg 49 repülőgép áll, emellett hét ország 12 bázisából üzemeltet járatokat. Csehország legnagyobb légitársaságaként már húsz éve van a piacon. Csehországon kívül Szlovákiában, Lengyelországban és Magyarországon is működnek leányvállalatai.

 

Forrás: aktuality.sk/Körkép.sk

Nyitókép: GC Air

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!