Mostantól jelezhetjük a Google felé, ha szerintünk túl sokat tud rólunk a szinte minden weboldalon jelenlévő hirdetésmegjelenítő rendszerük, illetve az adott reklám olyannyira személyre szabottnak tűnik, hogy az már érzékenyen érint minket.

 

A Google köztudottan rengeteg mindent tud a felhasználókról és az érdeklődésükről az internetezési szokásuk alapján. A különböző weboldalakon a keresőcég ezek alapján az információk alapján jeleníti meg a hirdetéseket, így szinte biztos, hogy a látogatók olyan ajánlattal találkozhatnak, amely jó eséllyel felkelti az érdeklődésüket.

 

Hogy még biztosabb legyen, hogy olyasmit látunk, ami valóban releváns, a Google lehetőséget ad arra, hogy a hirdetéseket „némítsuk”, majd egy visszajelzéssel megadjuk, hogy miért nem kívánjuk látni az adott reklámot. A Mashable írta meg, hogy a keresőcég egy újabb opciót adott a visszajelzésekhez. Ezentúl az „Ad knew too much”, azaz „A hirdetés túl sokat tud” opciót is megjelölhetjük.

 

 hirdetes_400x285  

A Google szerint az opciót választva nem csak az adott platformról tűnik el a hirdetés (például ha asztali böngészőben némítottuk, akkor csak ott), hanem minden más eszközről is, amelyen be vagyunk jelentkezve a Google-fiókunkba.

 

HVG

Nyitókép: pcrevue.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!