Megkongatta a vészharangot a Természetvédelmi Világalap. A legfrissebb jelentésükből az derül ki, hogy 1970 óta vészesen csökken a gerinces állatfajok populációja. Ha pedig semmi sem változik, akkor a jelenlegi 58 százalékos visszaszorulás 2020-ra már 67 százalékos lehet a körükben.

 

Az édesvizek élővilága még nagyobb veszélyben van, az emberi tevékenység hatására a folyók és tavak populációja drasztikusan visszaesett. Az óceánok szennyezése miatt pedig korallzátonyok háromnegyedét veszélyezteti közvetlenül a teljes pusztulás.

 

Tervor Hutchins a WWF igazgatója szerint nyilvánvaló, hogy mi az oka a környezet pusztulását: a szennyezés. a túlfogyasztás, az élőhelyek lerombolása, a felesleges vízhasználat, a túlhalászás és mindennek az eredménye a klímaváltozás.

 

 hirdetes_810x300  

Louise Mcrae az élőbolygó jelentés egyik készítője szerint fontos tudni, hogy egyelőre nem halt ki egyetlen faj vagy populáció, ezek olyan folyamatok, amelyek jelenleg visszafordíthatók, de ehhez időben kell cselekedni.A riport arra is kitér, hogy számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy a közeljövőben előfordulhat, hogy több növény és állatfajok eltűnhet, vagy kihalhat.

 

Ez pedig kizárólag emberi tevékenység következménye. Az egyetlen remény a jelentés szerint az, ha a párizsi klímaegyezményben foglalt alapelveket betartják a nagy szennyező országok, és akkor részben visszafordítható a folyamat.

 

hu.euronews.com
kép: nlcafe.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!