A BBC brit állami média forgatócsoportja épp az Etnán filmezett, mikor a vulkán kitört, és kőzáport zúdított rájuk. Az életveszélyes helyzetről videó is készült.

 

A forgatócsoport tagjai közül legalább négyen könnyebben megsérültek, mikor kitört Európa legmagasabb működő vulkánja, a szicíliai Etna. A vulkánból 1200 fokos olvadt kőzet, láva hömpölyög.

 

A 2700 méteres magasságban a láva és hó találkozása során a hirtelen hőmérsékletváltozástól keletkező kőtörmelék záporszerűen hullott a az emberekre, köztük a felméréseket végző vulkanológusokra, a BBC forgatócsoportjára és néhány, túlzott kockázatot vállaló turistára.

 

 hirdetes_400x285  

Az életveszélyes helyzetről videó is készült.

 

Összesen nyolcan sérültek meg, köztük turisták is. A BBC közölte, hogy stáb tagjai kisebb horzsolásokkal, égési sérülésekkel és zúzódásokkal megúszták a dolgot. Annyi biztos, hogy ezt az élményt nem felejtik el soha.

 

Az Etna a korareggeli órákban tört ki újra, már harmadszor az elmúlt hetekben. A kisebb erupciók elég gyakoriak az olasz vulkán esetében. Komolyabb kitörésre utoljára 2009-ben volt példa. Az Etna a világ egyik legaktívabb tűzhányója.

 

Az Etna éjjel. Forrás: dailymail.co.uk

 

BBC.com

Nyitókép: thesun.co.uk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!