A Közép-európai Alapítvány immár harmadik alkalommal hirdette meg pályázati kiírását a Duna és a Kis-Duna természeti környezete, illetve a közösségi terek minőségének javítására. A pályázatok a Duna Alapnál a szokásos módon adhatók be, az idei keretösszeg 58 000 euró.

 

A támogatás célja a folyóval való kapcsolat bővítése, a Duna és életkörnyezetének gazdagítása, a természeti értékek megőrzése és védelme, a vízi közlekedés gördülékenyebbé és kellemesebbé tétele, valamint a folyóval szomszédos és más államokkal való összeköttetés létrejöttének, megerősítésének elősegítése a kihasználása.

 

A pályázók a fenti témákban érdekelt nonprofit szervezetek lehetnek. Egy adott kérvényező legfeljebb három kérvényt nyújthat be.

 

 hirdetes_300x300  

Az idei pályázati felhíváshoz a Slovnaft 40 000 euróval, a Kúšik család 15 000 euróval, a somorjai X-BIONIC® SPHERE központ alapítványa pedig 5 000 euróval járult hozzá.

 

A Duna Alap a Közép-európai Alapítvány programja, a folyók és azok életkörnyezetével foglakozó és közös értékrendet valló személyek közös platformja. Feladata a környezet megóvása, a folyó életkörnyezetének javítása céljából.

 

A kérvényeket elektronikus módon a [email protected] e-mail címre lehet elküldeni április 23-ig.

 

A pályázat feltételeiről bővebben ITT lehet olvasni.

 

Laky Erzsébet

Nyitókép: dunajskyfond.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!