A Lucara Diamond Corp. egy mesés, óriás gyémántot talált botswanai bányájában.Ebben a hónapban már találtak egy nagyobbat is, de ez most hófehér és ezért nagyon értékes.

 

A cég egy 327 karátos csúcsminőségű fehér gyémántot talált alig két héttel azután, hogy egy 472 karátos, világosbarna drágakövet is felfedezett. A mostani a kilencedik legnagyobb gyémánt, amelyet a Lucara valaha talált. A bánya ma a világ egyik legnagyobb és legjobb lelőhelye.

 

A helyszínen eddig talált legjelentősebb gyémánt az 1 109 karátos Lesedi La Rona volt, mely a világ valaha talált második legnagyobb gyémántja  és amelyet tavaly 53 millió dollárért értékesítettek. A Lucara a tavalyi évben rekordot döntve egy további, 813 karátos drágakövet is értékesített63 millió dollárért.

 

 hirdetes_300x300  

Az idei év úgy néz ki a nagy felfedezések éve. Egy másik vállalat, a Gem Diamonds Ltd., amely a Lesotho-hegységben végez bányászatot, egy 40 millió dollárt érő 910 karátos gyémántot talált. A vállalat idén már hét különböző, 100 karátosnál nagyobb gyémántot fedezett fel.

 

A Lucara júniusban rendkívüli gyémántértékesítést tart, melynek során több más, idén felfedezett drágakő mellett egy 327 karátos és egy 472 karátos gyémántot is értékesítenek.

 

Bloomberg

Nyitókép: A 327 karátos fehér gyémánt (Lucara Diamond Corp.)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!