Az amerikai légierő bejelentette kedden, hogy hadrendbe állította a legkorszerűbb F-35A típusú vadászgépek első repülőszázadát – írja a vs.hu

 

Herbert Carlisle tábornok, a légierő hadműveleti parancsokságának vezetője washingtoni sajtókonferenciáján hozta ezt nyilvánosságra. A Lockheed Martin F-35A típusú vadászgépéről szóló bejelentést mérföldkőnek minősítik az Egyesült Államokban, részben azért is, mert ez a 379 milliárd dollárba kerülő projekt a Pentagon jelenleg legnagyobb szabású fegyverprogramja.

 

 

 hirdetes_300x300  

Szakértők szerint ez az F-35-ös lehetővé teszi majd az amerikai haderőnek, hogy felderítsen ellenséges repülőt vagy más veszélyforrást messze a jelenlegi hatótávolságán túl, csapást mérjen rá, és jóval azelőtt távozzon, hogy az ellenség észlelné jelenlétét.

 

Ugyanakkor Todd Harrison, a CSIS (Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Kutatóközpontja) védelmi kérdésekkel foglalkozó elemzője a Reutersnek azt mondta, hogy a program még mindig nem áll teljesen készen, a vadászgépek még nem tudnak mindent, amire eredetileg szánták őket.

 

A Pentagon F-35-ös programmal foglalkozó irodája bejelentette: további tárgyalásokat folytat a Lockheeddel újabb F-35-ös harci repülők vásárlásáról mintegy 15 milliárd dollár értékben.

 

forrás: vs.hu
kép: .extremetech.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!