Karácsonyi üzenetet küldött a Nemzetközi Űrállomás 50. expedíciójának hattagú legénysége. A NASA honlapjára feltöltött videón az asztronauták a karácsonyi menüjükről beszéltek. Az űrhajósok várhatóan február végén térnek vissza a Földre.

 

Az űrhajósok nem csak pihennek, hanem javában készülnek a következő űrsétára. A január 13-án hétórásra tervezett űrséta célja biztosítani a Nemzetközi Űrállomás (ISS) energiaellátását a 2500 négyzetméternyi napelemtáblák révén. A kirándulást az űrállomás parancsnoka, Shane Kimbrough vezeti majd. A houstoni NASA-központból Luca Parmitano, az Európai Űrügynökség (ESA) asztronautája segíti a duót. Maga is tapasztalt űrsétáló, 2013-as hat hónapos missziója során kétszer járt az űrben.

 

 

 hirdetes_810x300  

És ha már világűr: a Nemzetközi Űrállomás fedélzetén dolgozó űrhajósok úgy láthatják a bolygónkat, ahogyan senki más. Ebből ad kis ízelítőt az alábbi videó.

 

 

A Business Insider oldalán fedezte fel a hvg.hu fel azt a csodálatos videót, amelyet a nemzetközi Űrállomás fotós kedvű űrhajósainak felvételeiből állítottak össze. A 2016-os év 16 legszebb, az ISS fedélzetéről készült felvételében gyönyörködhetünk.

 

hu.euronews.com , hvg.hu
kép: NASA Twitter

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!