A Genfi Autószalon legkülönlegesebb járműve nem is autó, hanem egy szárazföldön és levegőben is haladni képes, moduláris kétéltű. Az Airbus a tanulmányjárművet a híres formatervező stúdió, az Italdesign segítségével fejlesztette ki.

 

A Pop.Up nevű tanulmány egy kétszemélyes autó rugalmasságát kombinálja egy függőleges irányban le- és felszállásra képes repülő járműével, hidat képezve a két közlekedési mód között.

 

Úgy lehet használni a járművet, hogy az utas először megtervezteti az útját egy mobilapplikációval, ami figyelembe veszi a forgalom sűrűségét, az időzítést, a költségkeretet, az utasmegosztási igényeket, és hogy szárazföldön egyáltalán meg lehet-e közelíteni a célt. Ha megszületett a foglalás, a jármű elmegy az utasért, és elviszi a kijelölt helyre. Miután elérte az úti célt, magától visszatér valamelyik közeli töltőállomásra a földön vagy a levegőben, és ott várja a következő megrendelést.

 

 hirdetes_400x285  
Fotó: Airbus

 

Mathias Thomsen, az Airbus városi mobilitási részlegének vezetője szerint a Pop.Up koncepció 7-10 éven belül válhat kereskedelmileg életképes modellé, bár a technológia már idén rendelkezésre fog állni. Természetesen a társadalmi elfogadottság és a megfelelő jogi szabályozás is kell majd ahhoz, hogy ez a jármű a hétköznapi közlekedés egyik reális alternatívájává válhasson.

 

Forrás: Origo.hu

Nyitókép: Carscoop

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!