Fel kell gyorsítanunk a más bolygókon való megtelepedésre vonatkozó űrkutatási tevékenységünket, ha nem akarjuk, hogy kihaljon az emberi faj – állítja a világ egyik legokosabb embereként is számon tartott Stephen Hawking.

 

A Földön való élet már rövidtávon is meglehetősen bizonytalan – ez az alapállítása a BBC által forgatott új dokumentumfilmnek. Az Expedition New Earth (Új Föld-expedíció) című műsorban Stephen Hawking elmagyarázza, hogy az egyre látványosabb formában észlelhető klímaváltozás, a járványok, a népesség növekedése és nem mellesleg a Földhöz időnként közel kerülő aszteroidák miatt ideje lenne más bolygón is megtelepednünk.

 

Hawking professzor úgy gondolja, 1000 helyett nagyjából 100 éven – azaz egy-másfél emberöltőn belül – meg kell kezdenünk egy új bolygó benépesítését is, ha azt szeretnénk, hogy az emberi faj túléljen. Az elismert asztrofizikus az elsőre meghökkentő és kissé ijesztő állítását biológiai, asztronómiai, technológiai vonalon is alá kívánja támasztani a műsorban, de érinti majd az emberi hibernálás kérdését is.

 

 hirdetes_810x300  

A két, 60 perces részben bemutatandó dokumentumfilm készítői arra is igyekeznek majd rámutatni, hogy Hawking terve, vagyis egy másik bolygón való telepek létesítése egyáltalán nem annyira science-fiction, mint azt elsőre gondolnánk.

 

Forrás: hvg.hu

Nyitókép: BBC

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!