Forradalmasítja az akkumulátor-technológiát a StoreDot fejlesztése. Akkumulátorjuk 5 perc alatt képes teljesen feltöltődni.

 

A gyártók az elmúlt években több olyan technológiát is kidolgoztak, ami rövid idő alatt képes az akkumulátort feltölteni, ez azonban még mindig messze van attól, hogy néhány perc alatt 1-2 százalékról 100 százalékra ugorjon a töltöttség szintje. Az izraeli StoreDot azonban azt ígéri, jövőre piacra dobják az akkumulátort, amit 5 perc alatt teljesen fel lehet tölteni – számol be róla a hvg.hu

 

Sokak problémája oldódhatna meg

 

  hirdetes_300x300   

A FlashBattery nevű akkumulátorokban olyan anyagokat használnak, melyeknek köszönhetően “nem szokásos” kémiai reakciók következnek be az eszközben, miközben minden eddiginél gyorsabban áramolnak az ionok az anódtól a katód felé.

 

A technológiával még 2014-ben álltak elő, de az akkori kivitellel volt egy kis probléma: az aksi vastagabb volt, mint egy átlagos okostelefon akkumulátora. Azóta azonban sikerült tökéletesíteni a technológiát.

 

2018-ban akár jöhet is a tömegtermelés

 

Megoldásuk jelenleg két ázsiai gyártónál is ott van, és várják, hogy 2018-ban indulhasson a tömegtermelés.

 

A szakemberek egyelőre szkeptikusak a találmánnyal kapcsolatban, de ha valóban működik a StoreDot fejlesztése, az az elmúlt évek legnagyobb innovációja lehet az iparágban.

 

Kép és forrás: hvg.hu

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!