Nem mindennapi élményben lehetett része a dunaszerdahelyi származású világjáró bloggernek, Simon Alexnek. A 28 éves csallóközi srác – akár csak egy magángépen – teljesen egyedül utazott a fülöp-szigeteki Manillából a festői szépségű Boracay szigetekre. Mázlija volt, aznap egyetlen más utas sem vett jegyet a járatra. A 315 km-es út alatt a pilótafülkébe is benézhetett, és beszélgethetett a gép vezetőivel is.

 

 

A sztorit egyébként felkapta az egész világsajtó. A szlovák média egyenesen leszlovákozza, az angol nyelvű pedig osztráknak titulálja a csallóközi fiút.

 

 hirdetes_810x300  

 

alex4
teraz.sk

 

alex3
ta3
alex2
gmanetwork.com

 

A statisztikák szerint háromévente egyszer fordul elő ilyen eset. Alex az utazásról készített három és fél perces videót valójában tavaly februárban töltötte fel a Youtube-ra, de a héten új életre kelt a történet, amikor olyan portálok osztották meg a sztorit, mint amilyen a Digg is.

 

Az Ausztriában élő blogger így emlékszik vissza a történtekre:

 

„Két évvel ezelőtt, mikor Manilából utaztam a világ egyik legszebb szigeteként számon tartott szigetre, Boracayra, egyszerűen mákom volt, hogy aznap épp senki más nem foglalt jegyet erre a mesebeli, paradicsomnak is nevezhető helyre.

Épp hogy csak megérkeztem a reptérre, és hirtelen arra lettem figyelmes, hogy a nevemet hallom a hangosbemondóban. Korábban hasonlót csak filmekben láttam, de most a saját fülemmel hallottam, hogy “Sir Alex Simon, Please come to the information”. A hölgy az információs ablaknál közölte velem, hogy a menetrend változik, és hogy a gépre mégsem kell két órát várnom, mivel hogy fél órán belül indulunk.

simon3
Felszállás előtt bemehettem a pilótafülkébe is, ahol volt szerencsém megismerkedni a pilótákkal is. Kép: Simon Alex

 

 

Elmagyarázta, hogy melyik kapuhoz menjek, és akkor már nekem gyanús volt az egész. (…)

Mikor a kapuhoz értem, az utaskísérők sugdolózni kezdtek, és úgy éreztem, hogy a figyelem középpontjába kerültem. Kérdezték tőlem, hogy jöhetnek e velem, valamint, hogy ki vagyok, és miért megyek Boracayra. (…)

Mikor a busz megállt, megpillantottam a gépet és a személyzetet mely nekem integetett, kezdett összeállni a kép. Itt valami kőlönleges dolog fog történni, de erre még álmomban sem mertem volna gondolni. A kedves fogadtatás a Fülöp–szigeteken mindennapos, de amikor megtudtam, hogy én leszek az egyetlen utas – na az nem volt mindennapi.

simon2
Boracay madártávlatból. Kép: Simon Alex

Szerényen leültem hát a helyemre, ahova a jegyem is szólt, majd a légikisasszony közölte velem, hogy ha akarok, nyugodtan ülhetek az ablak mellett is, mivel az összes hely szabad. Nem akartam hinni a szememnek. (…) Így hát megkértem a légutaskísérőt, hogy segítsen lekamerázni a legendás járatot.

(…)

https://www.youtube.com/watch?v=2zH5o-pZ2CM

 

A hangulat olyannyira laza volt, hogy felszállás előtt bemehettem a pilótafülkébe is, ahol volt szerencsém megismerkedni a pilótákkal is.(…)

(…)

Landolás elött a pilóták megpróbálták még emlékezetesebbé tenni számomra az utat, mikoris a hangszóron a következő információt hallatszott: „Kedves Alex, hamarosan megérkezünk Boracay szigetére, kérjük kapcsolja be biztosnági övét”.

simon1
Megérkeztünk! Kép: Simon Alex

 

 

 

Simon Alex, a magyar hátizsákos utazó kalandjait nyomon követheted instagramján,vagy a Facebookon, de Alex videós naplót is vezetett utazásairól, a felvételeket ide kattintva nézheted meg.

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!