Szerdán kezdődik a Hory a mesto, a hegyi és kalandfilmek nemzetközi fesztiválja. Az érdeklődők az érdekes utifilmek és beszámolók mellett a  legújabb hegymászó, sziklamászó és vadvizi filmeket is megnézhetik.

 

Az idén 17. alkalommal megrendezésre kerülő fesztiválon mintegy 40 filmet mutatnak be, köztük 8 szlovákiait. A rendezvény 29 vendég részvételével számol, az 5 nap alatt pedig 30 világutazó mesél  kalandjairól.

 

A fesztivált egy 13 éves sziklamászó, Vanda Michalková nyitja meg. Braňo Molnár, a hegyifilmek rendezője, két filmet is bemutat, mégpedig a Biele objatie (Fehér ölelés) nevezetűt, ahol a lavina témáját dolgozta fel, és a Vo vetre kopýt (A paták szelében) címűt, amely a különleges és a világban ritkaságnak számító lótenyésztését mutatja be a Murányi-fennsík és a Szlovák Paradicsomban a szabad természetében.

 

 hirdetes_300x300  

HaM_tlacovka

 

Katarína Linczényiová egy multimediális prezentáció keretében mutatja be a sportágat. Előadásának címe „Freediving – egy lélegzetvételnyi búvárkodás külső eszközök nélkül”, amelyre április 7-én 20:30-kor kerül sor.

 

A Hory a mesto, azaz a hegyi és kalandfilmek nemzetközi fesztiválját április 6.-10. között rendezik meg a pozsonyi Aupark Cinema City multiplexben. Az 5 napos akció alatt rengeteg hegymászással, sziklamászással, kajakozással, utazással, extrém sportokkal, kerékpározással és kalandtúrákkal kapcsolatos program, beszélgetés, kisfilm és élménybeszámoló kerül bemutatásra.

 

A jegyek megvásárolhatók közvetlenül az Aupark Cinema City-ben, avagy interneten keresztül a www.cinemacity.sk oldalon. Az esemény programja itt tekinthető meg.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!