Helyi idő szerint kedden délután fél ötkor tizennyolc órás repülőút után érkeztek meg a Mount Everest 2017 expedíció tagjai az 1300 méter magasságban fekvő Katmanduba, Nepál fővárosába.

 

A város nevének jelentése fatemplom, hivatalos neve: kaaThmaa: Dau mahaanagarpaalikaa (Katmandu Nagyváros), lakosainak száma meghaladja az 1 milliót. Általában a Himalája expedíciók ebbe a városba érkeznek meg a világ különböző helyeiről, és innen indulnak tovább a csúcsok meghódítására. Az expedíció tagjait nagy szmog és 19 fokos meleg fogadta.

 

Katmandu, Nepál fővárosa

 

A fővárost elhagyva a tervek szerint április 8-án kell megérkezniük a Mount Everest 5344 méter magasságában lévő alaptáborába, ahonnan aztán a következő napokban az időjárás függvényében már csak páran folytatják tovább az útjukat, a többiek pedig várnak rájuk az alaptáborban. Két rendkívüli sportember, Klein Dávid és Suhajda Szilárd oxigénpalack nélkül tervezik a feljutást a világ tetejére, a Mount Everestre! Klein Dávid már harmadszor tesz kísérletet palack nélkül erre a rendkívüli sportteljesítményre, ami eddig a világon csak kétszáznál kevesebb embernek sikerült, magyarnak még nem.

 hirdetes_400x285  

 

A profik, Klein Dávid és Suhajda Szilárd (a kép jobb- és baloldalán) palack nélkül a Mount Everestet, az amatőr hegymászó Száraz Dénes (középen) pedig az ISLAND PEAK csúcsot célozza meg.

 

 

Az érsekújvári Száraz Dénes az alaptáborába érkezést követőn elbúcsúzik társaitól, átkel a Himalája ISLAND PEAK hegycsúcsának alaptáborába. Az akklimatizációs trekking után veszi kezdetét négy napos igényes hegymászó túrája. Az indulást (megfelelő időjárási viszonyok esetén) április 9-én tervezi. Hegyi kísérője irányításával kell elérnie a 6,189 méter magas csúcsot. Éjszaka 1 órára van kitűzve az indulás.

 

Igazi havas, magashegyi kihívásról van szó olyanok számára, akik fizikálisan és technikailag is felkészültek. A túra során a komoly szintemelkedés után, a csúcs alatt még egy 70 fokos jégfal vár a megmászásra fix kötelek segítségével, ami próbára teszi a figyelmet és felkészültséget.

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!