A választások nem csak azt mutatták meg, milyen országban élünk, hanem azt is, milyen oligarchák uralkodnak felettünk és irányítják Szlovákiát.

 

Közéjük tartozik Világi Oszkár is, a leggazdagabb felvidéki magyar, milliárdos vállalkozó (magánvagyonát 130-150 millió euróra becsülik) aki a Hospodárske Noviny című gazdasági napilapban – becsomagolva ugyan – , de lényegében azt mondta, amit Igor Matovič is észrevett: a Most-Hídnak felelősséget vállalva koalícióra kell lépnie a Smerrel.

 

vilagi cikke_HN

 

 hirdetes_810x300  

És ha Világi ezt mondja, akkor valószínűleg így is lesz. Különben bukna, nagyon nagyon sokat bukna.

 

Világi a stabil

 

Pártok jönnek-mennek, pártelnökök emelkednek fel és buknak el. Egyes nagyvállalkozók azonban maradnak. Köztük Világi Oszkár is.

 

[stw]

 

De mikor szólította fel Világi valaha is közösségünket az összefogásra, a magyar egység visszaállítására? Mikor állt ki hatalmánál, befolyásánál fogva a dél-szlovákiai emberekért? Mikor vállalt felelősséget, és ültette le nyilvánosan egy asztalhoz az MKP és a Most-Híd vezetőit? Soha.

 

Bugar_Vilagi
Bugár Béla és Világi Oszkár DAC meccsen. Kép: profutbal.sk

 

Amikor szólnia kellene, Világi Oszkár általában hallgat, és beszél, amikor inkább hallgathatna.  Csendben van addig, amíg saját érdekeit nem fenyegeti veszély. Azok viszont a legritkább esetben közösségi, sokkal inkább saját gazdasági érdekek.

 

A kettős beszéd nagymestere

 

A propaganda és a kettős beszéd nagymestere, akiről ha a Slovnaft, vagy termékei (Kukkónia, nagymegyeri tej) magyar feliratairól, a dunaszerdahelyi szurkolóverésről, vagy a DAC szurkoló büntetésének eltörléséről van szó, nagyon gyorsan lehull a lepel. (Bővebben ezekről itt olvashatsz.)

 

Világi Oszkárban az a legkártékonyabb, hogy több mint negyed százada piócaként szívja a magyar közösség vérét, miközben az erőforrásokat, melyekhez általunk jutott, nagyrészt kiszervezi a közösség alól. Ez az ember most kiadta az ukázt a Most-Híd számára: én már döntöttem, Smer-es koalícióra van szükség(em).

 

Mert pontosan tudja, hogy egy Sulík, Matovič kormányban lőttek számára mindannak, amiről a Gorilla-iratban olvashatunk.

 

Ki mennyire szabad

 

„Hiszem, hogy legyőzzük a gonoszt és bízok abban, hogy Bugár Béla és Radoslav Procházka nem árulják el a választóikat”- reagált Igor Matovič Világi pénteki cikkére, hozzátéve azt is, hogy Bugárnak el kell döntenie, hogy egy jobboldali, korrupcióellenes kormányba lép-e be az SNS-szel együtt, vagy egy Smer+SNS-es tolvajkormány tagja lesz.

 

Bugar_Danko
Az első kézfogás. Bugár Béla és Andrej Danko (SNS). Kép: teraz.sk

 

Az SaS és az OĽaNO-NOVA választási eredményén látható, hogy a szlovákok jó részének elege van az oligarchák irányításából, és szabad embereket követelnek a politikába.

 

Világi utasítása után érdemes lesz figyelnünk, mennyire szabad ember Bugár Béla a Most-Híd elnöke.

 

Az pedig mindenképp a felvidéki magyarság javára válna, ha oligarchája nem a Smerrel való koalíción, hanem a magyar egység visszaállításán dolgozna.

 

Király Zsolt

 

Nyitókép: Pravda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!