Ha június 11-ig, az MKP tisztújító kongresszusáig a Magyar Közösség Pártja megőrzi ezt a választások óta gyakorolt teljes passzivitását, félő, hogy soha nem fogja kiheverni a márciusi sikertelenség traumáját, és a kongresszuson megválasztott új vezetőség sem fogja tudni felébreszteni a tagságot ebből az apátiából.

 

A fejét vesztett párt igazi vezetők hiányában sodródik az eseményekkel, nincs önálló véleménye a történésekről! Amikor Berényi József pártelnök az elbukott választások után rögvest lemondott, sokan gondoltuk úgy, hogy ez egy elhamarkodott, nem túl felelősségteljes, inkább elkeseredés szülte döntés volt.

 

Maradni kellett volna a kongresszusig

 

 hirdetes_810x300  

Ki kellett volna tartania a tisztújító kongresszusig az elnöki székben! Három hónapig nem maradhat egy magára valamit is adó párt első számú vezető nélkül! Tetézte a bajt, hogy azóta a párt országos tanácsának ülésén az elnökség is benyújtotta lemondását! És most három hónapig teljes csönd lesz a pártban? Veszélyes és kockázatos játék ez a régi vezetés részéről a szavazókkal!

 

berenyi_lemond

 

„A kiútkeresést az MKP új tisztségviselőkkel teszi meg, őket az országos közgyűlésen választják meg, mely június 11-én lesz“ – tartalmazza az OT nyilatkozta, mintegy búcsút intve a választóknak, becsukva a székház ajtót, lehúzva a rolót, utánam a vízözön alapon.

 

Még a párt honlapja is mintha lelassult volna, jórészt a március 5. előtti állapotot tükrözi a választási listával, választási programmal, szívünkben a döntés szlogennel a főoldalon. Pedig a politikai élet nem áll meg a parlamenten kívül sem, rengeteg fontos dologban várják el az MKP választók, hogy véleményt mondjon a párt, de nem teszi, mert talán nincs is, aki megtegye.

 

A magyarok pártja nagyokat hallgat

 

Új kormánya van Szlovákiának, átalakuló félben vannak a minisztériumok, egymást követik a kormánypártok sajtótájékoztatói.

 

Az új kabinet először összegezni fogja prioritásait a következő négy évre. Az egyes miniszterek már leadták javaslataikat a kormányprogramhoz, amelyeket korábban megtárgyaltak szociális partnereikkel. A második kormányülésen ezekről fognak tárgyalni.

 

A magyarok pártja pedig nagyokat hallgat a Felvidéken, nincs véleménye! Nem fogja ez magát megbosszulni? Hiszen nem március 5-én voltak az utolsó választások Szlovákiában…

 

Hagyjuk a fenébe a sértődöttséget

 

A Most-Híd tárgyalóasztalhoz hívta az MKP vezetőit, akik viszont elódázták a tárgyalást a június 11. utáni időszakra. Tárgyaljon az új vezetőség! Nem biztos, hogy szerencsés döntés volt, talán néhány fontos, mindnyájunkat érintő dologban egyeztetni lehetett és kellett is volna még a kormányprogram elfogadása előtt. Hagyjuk a fenébe a sértődöttséget, uraim, senkit se érdekel már!

 


m4

 

Nem csak a közös jelöltállítás és a választásokon való közös indulás érdekli a magyar választókat, vannak hétköznapi problémák is! A járási elnökségek ugyan üléseznek, és szerveződnek a járási konferenciák is, de sajnos most nincs olyan helyzetben a párt, hogy kompetencia és döntéshozás nélküli emberek legyenek a zászlóvivői, és olyanban se, hogy visszautasítson egy kormánypárttól jött tárgyalási szándékot, amely viszont mindent elkövet, minden szálat megmozgat, hogy újra higgyenek nekik az emberek!

 

Megállítani a lecsúszást

 

Impregnáltan képes magáról lepergetni a kormánybalépésért kapott rágalom- és szidalomözönt, és főnixmadár módjára megújul, mindenhol, minden fórumon bizonygatva, hangoztatva vélt igazát, a kormányba kerülésének elkerülhetetlen voltát!

 

Az AKO közvéleménykutatása alapján a MOST-HÍD stabilan tartja magát, a választásokon kapott 6.5 százalékot, a szavazóit mégsem riasztotta el annyira a Smerrel és SNS-vel megkötött frigy. Az MKP pedig továbbcsúszott a lejtőn, már 3,8 százalékra.

 

Ez a nagy hallgatás és a tétlen szemlélődés eredménye!

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!