Mi jöhet még? Anders Breivik, a neonáci tömeggyilkos, aki 2011-ben 77 embert ölt meg Norvégiában, pert nyert, mert szerinte megsértik az emberi jogait azzal, hogy öt éve magánzárkában tartják.

 

Olyan magánzárkában, amelyről lakásként sok európai ember még álmodni se mer: luxus körülmények között él, három, egyenként 8 négyzetméteres – hálószobából, futógéppel felszerelt edzőszobából és laptoppal ellátott irodából álló összkomfortos apartmanban tölti büntetését.

 

Brievik_cella
Brievik cellája. Kép: wyborcza.pl

 

Olvasom, hogy a börtönben a tervek szerint Breiviknek őrökből álló teremfocicsapat és fizetett sakkjátékosok is a rendelkezésére áll majd. Ennek ellenére a norvég bíróság helyt adott Anders Breivik követelésének, és megállapította, hogy az állam megsértette az európai emberjogi konvenciónak azt a pontját, amelyik tiltja „az embertelen vagy megalázó bánásmódot és büntetést”, amiért 330 ezer korona (kb. 11 millió forint) kártérítést ítéltek meg Breivik javára.

 hirdetes_810x300  

 

Embertelen luxuscella

 

Embertelen és megalázó bánásmód a luxuscella egy 77-szeres tömeggyilkosnak! Breiviket 2012 augusztusában 21 éves börtönbüntetésre ítélték, ez jelenti Norvégiában a kiszabható legmagasabb büntetést, ott ennyi az életfogytiglan…

 

Azóta se tanúsít semmilyen megbánást a tömeggyilkos, náci karlendítései a régiek, a konditeremben erre is gyúrhat keményen. Ennek tükrében jogosnak tűnik a felvetés, hogy nem szorul-e átgondolásra az európai emberjogi konvenció néhány pontja?

 

konditerem_Brievik
Brievik konditerme. Kép: sadistic.pl
Brievik_borton
Brievik börtöne. Kép: wyborcza.pl

Európa morális válságának újabb bizonyítéka Breivik nyertes pere.

 

Mi jöhet még? A morális válság pont a fejlett nyugati országok jóléti társadalmaiban, köztük Norvégiában a legmélyebb. Amikor munkahely nélkül is biztosított az aránylag magas életszínvonal és megélhetés. Az ottani segélyekkel nálunk sok ember menne haza boldogan fizetéskor, lenne elégedett napi 12 órás kemény munka után.

 

Inkább segély, mint megalázó munka

 

Inkább nem csinál semmit, és folyamodik tehát segélyekhez a jóléti társadalmakban élő nyugat-európai ember, mintsem elvégezzen egy számára lealacsonyító, megalázó munkát, melyre ott vannak és lesznek a jövőben még többen a betelepültek, migránsok.

 

brievik2
Brieviket kikisérik a teremből. Kép: nrk.no

 

A menekülteket befogadó párti, liberális gondolkodásnak tehát komoly gazdasági okai vannak. Viszont nem veszélytelen ez Európára nézve! Nincs szándékában senkinek se párhuzamot vonni a neonáci Breivik és a migránsok között, még annak ellenére se, hogy köztudottan bizonyított a migránsok közé könnyen elvegyülő terroristák szinte ellenőrizhetetlen érkezése Európába az elmúlt egy évben.

 

Mi jöhet még?

 

Hátborzongató olvasni, hogy a fenyegetés célpontjai már Magyarországot is elérték, sőt a legújabb fenyegetés szerint a nyár közeledtével a legmenőbb európai strandok, fürdőhelyek vendégei sem érezhetik majd magukat biztonságban. És ugye, volt egyszer egy Párizs meg Brüsszel is, ahogy vadnyugat is!

 

Mi jöhet még? Miben különböznek az iszlám állam öngyilkos merénylői Breiviktől? Semmiben se! Talán csak annyiban, hogy amíg ő egy luxusbörtönben luxuskörülményei között sínylődik, addig az öngyilkos terroristák már Allah kegyeit élvezhetik…Meg talán számarányukban. A norvég tömeggyilkosból csak egy volt a közelmúltban Európában, míg iszlám terrorista ki tudja mennyi érkezett különböző útvonalakon illegálisan Európába. Illegálisan, papírok nélkül, de szóbeli meghívásra a szegény, szerencsétlen menekültekkel együtt, akiket tárt karokkal vártak Európa vezetői.

 

Brievik3
Brievik. Kép: vg.no

 

Mert Európa szabadságpárti, Európa befogadó, Európa liberális! Ezzel a túlzott liberalizmussal a vén Európa pedig a vesztébe rohan, morális válsága már most szembetűnő, kézzel tapintható! Ott tartunk, hogy előbb saját vezetőitől kell félteni és megvédeni őt, és csak ezt követően lehet majd hatékonyan megőrizni az európai civilizáció országainak határait.

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: vg.no

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!