Tudták előre? Vagy csak a tudatalattijuk játszott tréfás játékot velük?  Bugár és Kaliňák mintha előre érezték volna a füstszagot, olyan serényen osztogatták a tűzoltóautókat Dél-Szlovákia szerte. És lett is tűz. Március ötödike után felcsaptak a lángok, már a padlást mardosták. Volt nagy riadalom, az oltásnál jól jött a sok „ajándék” tűzoltókocsi, meg a 11 mandátum.

 

Meglepődtem, hogy meglepődtek

 

A különös házasság hírére kialakult közmeglepődésnél csak az én meglepődöttségem volt nagyobb, amit a fölött éreztem, hogy mindenki meglepődött.

 

 hirdetes_810x300  

Mintha Bugár és Kaliňák nem osztogattak volna kéz a kézben tűzoltókocsikat szerte a végeken. Három perc keresés után hat képet gyűjtöttem össze az interneten, mely a nagy téli tűzoltó-hadjáratot ábrázolja.

 

Kétdarabos puzzle volt

 

Ezek mindegyikén együtt szerepelnek. Tehát semmilyen szuperképesség nem kellett hozzá, hogy a nagy képet mindenki összerakja magában. Ez kétdarabos puzzle volt, – nem egy megoldhatatlan feladat- amihez még segítséget is kaptunk Bugártól, amikor a választások előtt képtelen volt feketén fehéren elhatárolódni a Smertől.

 

janyok_tuzoltokocsi
Kép: parameter.sk

 

Ezek után kérdem én, valóban akkora meglepetés volt, hogy létrejött a paktum? Kinek? Aki tények és tájékozódás helyett inkább az arcunkba ragasztott billboardoknak hitt? Vagy a személyes varázs döntött? A karakter?

 

Való igaz, hogy Bugár karakteres egyéniség, de hányszor képes elvarázsolni a közönséget?

 

Nem ez volt az utolsó trükk

 

Úgy volt ellenzéki, hogy közben a belügyminiszterrel parádézott. Mi ez, ha nem varázslat? A színpadi kivitelezés tökéletesre sikerült, Uri Geller is megsüvegelné. Megkockáztatom, nem ez volt az utolsó varázstrükk, amit Bugártól láttunk.

 

A pártelnök képességeivel tisztában vagyunk, de mi van a közönséggel? Miért ilyen szelektív a látásuk és hallásuk? A fenti, napnál világosabb jelek utaltak arra, hogy előre megírt forgatókönyv szerint haladnak a dolgok.

 

Figyeljünk jobban oda

 

A saját környezetemben is értelmes, tájékozott emberek sajnálkoztak azon, mennyire átvágták őket. – Na, de kérem, teccettek volna jobban odafigyelni! – gondoltam magamban. És még mindig ezt gondolom. Durván hangzik, de akik bedőltek, azok szavazatukkal pont azt támogatták, amit el akartak kerülni:  a harmadik Fico kormány megalakulását, melynek programját tegnap el is fogadta a parlament. Legközelebb mindenki figyeljen oda jobban!

 

Végszóként álljon itt egy intelem, mely arra figyelmeztet, hogy készül az új varázslat. Újra el kell hitetni a közönséggel, hogy jó üzlet köttetett, és hogy mindez a mi javunkat szolgálja. Ezért mindenkinek azt javaslom, hogy legyen résen!

 

Ugróczky István

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!