Miközben Nizzában csütörtök éjjel „Véres, szörnyű lakodalomba részegen indult a Gondolat“ (Ady Endre: Emlékezés egy nyár-éjszakára), pénteken az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága a menekültek elleni rendőri erőszakról szóló jelentések kivizsgálását kérte Magyarországtól.

 

Micsoda ellentmondás! Senki sem meri azt állítani, hogy az Európát elárasztó migránshad felelős a párizsi, brüsszeli, nizzai és a többi, sok ártatlan áldozattal járó véres terrortámadásokért, viszont az ok-okozatokért minden esetben az Iszlám Állam és a féktelen vallási fanatizmus a felelős: egyrészt a véres háború helyszínéről menekülést választó emberáradatért , amely a hozzájuk csapódó kalandorok százezreivel együtt elárasztja a tehetetlen, védekezésre képtelen Európát, másrészt az ártatlan brüsszeli, párizsi, nizzai áldozatokért is!

 

Miközben Oroszország hiába ajánlja fel sokadik alkalommal segítségét a terrorizmus megfékezésében cserében az ellene hozott uniós szankciók feloldásáért. Miközben az Egyesült Államok gőzerővel az elnökválasztásra összpontosít. Miközben a két nagyhatalom együtt már régen lesöpörhette volna a föld színéről az Iszlám Államot…

 hirdetes_400x285  

 

roszke
Így hatolnak be a menekültek Magyarországra Röszkénél. Kép: mno.hu

 

A Főbizottság jelentése viszont azzal foglalkozik, hogy a kivezényelt magyarországi rendfenntartó erők védekezni mertek, miközben megverték a menedékkérőket! William Spinder szóvivő kitért arra a múlt hónapban elfogadott törvényre is, amely lehetővé teszi, hogy a határtól nyolc kilométeren belül elfogott, illegális bevándorlókat ki lehet toloncolni a kerítés túloldalára. „ Ezek a korlátozások ellentétben állnak az Európai Unió jogrendjével és a nemzetközi joggal, és a visszaélésekről szóló jelentéseket ki kell vizsgálni“ – mondta Spinder a sajtótájékoztatón.

 

Miközben az előző különös nyár-éjszakán „Az Égből dühödt angyal dobolt Riadót a szomorú Földre“ (Ady Endre: Emlékezés egy nyár-éjszakára). A jelentésben szerepel kutyaharapás, paprikaspray használata és ütlegelés. Tömegbe hajtó kamion nem, a nyolcvannégy szabadságot, egyenlőséget, testvériséget skandáló áldozat sem!

 

cnn
A nizzai merénylet után. A brutális terrorcselekmény 86 halálos áldozatot követelt. Kép: CNN

 

A szóvivő szerint a 8 kilométeres sávból eddig már 664 embert toloncoltak ki a kerítés túloldalára Magyarországon. Nizzában a nyolcvannégy halálos áldozat mellet többtucatnyian sebesültek meg, köztük sokan vannak életveszélyes állapotban!

 

„Ezekből a sorozatos intézkedésekből kiindulva úgy véljük, hogy Magyarországon romlik a menekültek és menekültkérők védelme“ – zárta mondanivalóját az ENSZ Menekültügyi Főbizottságának szóvivője.

 

A sorozatos terrortámadásokból, és az ártatlan áldozatokból kiindulva pedig sokan úgy véljük, hogy rohamosan romlik az európai emberek és az európai értékek védelme – zárja sorait írásunk.

 

 

Száraz Dénes

Nyitókép: Reuters

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!