A riói aranyeső és a nyári politikai uborkaszezon kellős közepén alaposan felkeverte az állóvizet az interneten Pukli Istvánnak, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának, a közelmúlt kormányellenes pedagógustüntetései vezéralakjának válaszlevele a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (KLIK), amelyben többek között arról is értekezik, hogy a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok.

 

Lenéző nyilatkozat a határon túli magyarokról

 

Az Orbán-kabinet megbuktatásában érdekelt Tanítanék Mozgalom balliberális arca a levélben meglehetősen gúnyos hangnemben fejtegeti a migráns kifejezés időbeli és térbeli értelemben vett jelentését, és kitért a határon túli magyarokra is olyan értelemben, hogy szinte egybecsengenek a külhoni magyarokra vonatkozó lenéző szavai azzal a baloldali kormányéval, amely a 2004. december 5-ei népszavazás kampányában nyilvánult meg:

 

 hirdetes_300x300  

„Neadjisten migránsnak számít-e az a tanuló, aki Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról betelepülő magyar (kiemelés tőlem)? Ha tágabb értelemben nézzük, a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok. Ebben az értelemben jelenleg 576 migráns jár az iskolába. Mindezek mellett fölmerül bennem a kérdés: milyen céllal kérik be tőlünk az adatokat? Reményeim szerint segíteni szeretnének a tanulókon, viszont az utasítás erre vonatkozóan nem tartalmaz semmiféle leírást”

 

írja az igazgató,

 

és azzal zárja levelét, hogy a „feladat pontosításáig, elsősorban a migráns szó definíciójának megadásáig” nem teljesíti a KLIK kérést.

Névtelen
Pukli István válaszlevele a KLIK migráns tanulók számlálására utasító levelére – részlet. (Forrás: Facebook)

 

A külhoni magyarokat illetően mindig nagy volt a tájékozatlanság

 

Külhoni, határon túli magyarokként a múltban sokszor botránkoztunk meg vagy keseredtünk el az anyaországi fiatalok tájékozatlanságán a külhoni magyarokat illetően. A szocialista internacionalizmus oktatásügye a fiatalok történelmi tudatát még szándékosan torzította el, szinte észrevétlenül akart megszabadulni az anyaországból elszakított országrészek magyarjaitól azzal, hogy nem vett tudomást róluk, azzal, hogy a történelemoktatás nem tért ki az elcsatolt országrészekre, illetve alig érintette a trianoni tragédia következményeit.

 

Ez olyan mély nyomot hagyott az emberekben, hogy a fordulat után felcseperedett nemzedékek sem tudták még megfelelő realitással kezelni a határon túli magyarság sorsát. Persze, ehhez nagyban hozzájárultak a fordulat utáni balliberális kormányok már rejtettebb torzítási szándékai, a probléma jelentéktelenségére, sőt annak veszélyforrására (munkahely-féltéssel, a határon túliak magyarországi letelepedésével való riogatások) figyelmeztető demagógiák.

 

Hiába, meglátszik a balliberális mentalitás

 

Ebbe az irányvonalba illeszthető a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatójának nézete is, amely hűen tükrözi a balliberális mentalitást, nem hiába Pukli a balliberális ellenzék előretolt bástyája illetve bábuja, akit a kormányszervek valószínűleg csak azért nem kívánnak eltávolítani igazgatói tisztségéből, mert nem akarják a bohócszerepét mártírszerepre változtatni.

 

Pukli-13-HPGy-1024x683 pukli istvan_pestisracok.hu
Fotó: pestisracok.hu

 

Pukli ideológiája ebben a budapesti gimnáziumban nagy valószínűséggel táptalajra talált, mert sem a szülők, sem a diákok nem tiltakoznak ellene. Ezért veszélyes, és egyúttal figyelmeztető is arra nézve, hogy mi várható Magyarországon, ha „Neadjisten”újra ezek a Puklik kerülnek a hatalomra!

 

Száraz Dénes

 

Nyitóképen Pukli István (nlcafe.hu)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!