Rosszat álmodtam az éjjel! Azt álmodtam, hogy az első labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésünk elején egy Feröer-szigeti középpályás miután gyorsan leolvasta a labdarúgó stadion nem meglepően alacsony fogyasztást kimutató villanyóráját, kötényt adott Elek Gábornak, egy testcsellel becsapta Nagy Ádámot, és szöktette a baloldalon a civilben postás-kézbesítő szélsőt, aki úgy lefutotta a sérüléséből épphogy lábadozó Fiolát, hogy közben még arra is volt ideje, hogy két helyi, idősebb szurkoló-nézőnek kézbesítse a nyugdíját, majd a szélről beívelt labdájának Dibusz Dénes kissé aláfutott, és a civilben tűzoltó jobbszélső a vizesárokból kiugorva, elhajítva tömlőjét, hátravetve rohamsisakját, senkitől se zavartatva (Kádártól sem) bebólintotta a labdát a jobb sarokba! Utána már hiába támadtuk végig a mérkőzést, nem sikerült az egyenlítés úgy, mint a másik szigetország, Izland ellen az Európa-bajnokságon.

 

Nagy Adam
Nagy Ádám. Kép: Nemzeti Sport

 

Pedig az álmomban voltak bíztató jelek! A labdarúgó nemzetközi kupák selejtező mérkőzésein úgy végigverték klubcsapataink Európát, hogy az UEFA megüzente Brüsszelnek: népszavazást kezdeményez a magyarországi csapatok kizárásáról, mert a magyarok alázzák a legelitebb nyugat-európai nagycsapatokat. A másik jó előjel az álomban az volt, hogy jelenleg már minden napra jutnak bajnoki mérkőzések az országban, mert csak a debreceni illetve Üllői úti stadionokban lehet megrendezni őket, csak ebben a kettőben fér el mostanság a meccsekre látogató hatalmas szurkolótömeg, ezért szét kell osztani a meccseket és a szurkolókat hétfőtől vasárnapig. Az újjáépítés végéhez közeledő MTK stadion üzemeltetői pedig már azon gondolkodnak, hogy miként és miből lehetne hozzáépíteni a lelátókhoz új, kék-fehér széksorokat….

 

És akkor jött ez a hatalmas álombeli blama a feröeri amatőröktől, akik nem is tudtak tizenegyen kiállni, mert a középcsatár elaludt az éjszaki műszaka után, a balbekk csónakban tartott szerelését pedig elsodorta a dagály. Igaz, a rendezők megtévesztésül a pálya műfüvét öntözték a meccs előtt, teheneket és kecskéket legeltettek rajta, hadd higgyék a magyarok, hogy igazi fű! Nem volt szép gesztus!

 hirdetes_400x285  

 

1
Illusztrációs felvétel. Kép: blokk.hu

 

De az álom nem ért itt véget! Rióban folytatódott, ahol a pancser, kormány közeli magyar sportvezetés Hosszú Katinkát úszás helyett kajakba ültette, Kozák Danutát pedig 400 méteres vegyes úszásban indította, merthogy a víz az úr, ezért mindegy! Katinka természetesen ebben a sportszámban is sokáig vezette a mezőnyt, csak a célt tartotta még korainak, azt gondolta, hogy csak forduló, és előre bukott kajakostul. Bukta! Danutát pedig kizárták, mert a rajtkövön állva sem akarta letenni evezőlapátjait, úgy akart a vízbe ugrani…De Imre Géza viszont aranyérmes lett, igaz a döntőben szegény Szász Emesével párbajtőrözött, most nem szúrta el, leszúrta.

 

Aztán beköszöntött a reggel! Rádöbbentem, hogy kihunytak a franciaországi labdarúgó Eb és riói olimpia nyári fényei, köztük számos magyar fénynyaláb! De nincs pihenés a szurkolásban, kezdődik egy új, izgalmas sorozat, a labdarúgó világbajnoki selejtezőké!

 

Persze, inkább legyenek álmatlan éjszakáim, mintsem ilyen badarságokkal teliek!

 

Rió, rió után most tehát újra  ria, ria…!

 

bode
Böde Dani. Kép: 24.hu

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: Nemzeti Sport

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!