Amikor az első Orbán kormány alatt a magyar parlament az ezredfordulót követően határozott a „státusztörvényről”, a Magyar Igazolványok intézményesítéséről, amivel sokmillió magyarnak hozta közelebb az anyaországot, Horn Gyuláék a határon túli magyarok százezreinek Magyarországra özönlésével, a munkahelyek és nyugdíjak elvesztésével riogattak.

 

Az MSZP „23 millió román munkavállaló” bevándorlásával fenyegetett akkoriban. Egyáltalán nem volt véletlenszerű, hogy 2004-ben a kettős állampolgárságért kiírt népszavazás sikertelenségét is nagyban befolyásolta ez a demagóg hisztériakeltés, aminek nem volt semmilyen valóságalapja, mint ahogy ez később bizonyságot is nyert.

 

Szabotálva a szabad véleménynyilvánítás intézményét

 

 hirdetes_810x300  

Gyucsányék balliberális kormányzata aztán rátett még egy lapáttal, és a 2004.december 5-ei népszavazás kampányában kimondottan külhoni magyarság ellenes hangulatot teremtett, szinte azt sugallta, hogy az országot meg kell védelmezni a határon túli magyar csőcseléktől! Akkoriban részükről még a legszolidabb kampányszlogen is a népszavazás ignorálására és távolmaradásra buzdított, szabotálva ezzel a szabad véleménynyilvánítás legdemokratikusabb intézményét!

 

És Gyurcsány nyája szót fogadott, a miniszterelnök szerint „a választók a felelős hazafiságot választották“ – sicc! A kettős állampolgárságért kiírt népszavazás elbukott, a részvételi arány országos szinten csupán 37,5 százalék volt, az anyaország bántó és megalázó módon megtagadta a határon túlra akaratuk ellenére elszakadt magyarokat!
A baloldali demagógia folytatódik 2016-ban is!

 

Jobb ma egy migráns, mint tegnap egy külhoni magyar

 

Csak ellenkező előjellel! Most hirtelen befogadás párti lett a balliberális oldal! Igaz, most nem a külhoni magyarság befogadása a tét, hanem a migránsoké! Jobb ma egy migráns, mint tegnap egy külhoni magyar, aki annak idején nem is szándékozott az anyaországba telepedni, ellentétben a menekültkvótával, amivel az Európai Unió döntéshozó szervei kényszeríthetik Magyarországot a migránsok befogadására. Erről szól október 2-án a magyarországi népszavazás, amelyen határon túli lakhellyel, de magyar állampolgársággal rendelkezők is véleményt nyilváníthatnak a következő kérdésben:

 

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 

A balliberális oldal abban viszont teljesen hű maradt 2004-es önmagához, hogy újra a népszavazás ignorálására szólítja fel szimpatizánsait:

 

„Ha otthon marad, Európában marad!”

 

Olvasható óriásplakátjain a megtévesztő szlogen, azt sugallva, hogy aki a kötelező menekültkvótát megtagadja, és „nemmel” fog rá szavazni október 2-án, hozzájárul Magyarország távolodáshoz Európától, aki pedig otthon marad, az az igazi, tökös euréper!

 

Baloldali konspiráció, alibista magatartás

 

A távolmaradásra való buzdítás mögött hosszú időn át jól bevált baloldali konspirációs és alibista magatartás húzódik: nagyon jól tudja a balliberális ellenzék, hogy a menekültkvóta elfogadására adott „igen” szavazatokkal képtelen legyőzni a kormányoldalt, viszont a népszavazási kedv eddigi tapasztalatai alapján előfordulhat, hogy az országos referendum bojkottálásához ne adj Isten, elegendőnek bizonyul.

 

És akkor az ellenzéki oldalon jöhet az Orbán takarodj, menekültkvóta pedig gyere szlogen puffogtatása, ami Schulzéknak, Junckeréknak is igencsak elnyerné a tetszését! Gyurcsánynak pedig körbefutna sokat próbált fején az elégedett mosoly…

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: 8200.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!