Miközben folytatódik a nyugodt, kora őszi szép idő, gyűrűzik és élesedik az országos népszavazás kampánya Magyarországon. A referendum kiírását követően rögtön nyilvánvalóvá vált, hogy a legfontosabb anyaországi őszi politikai esemény nem csupán az ország belügye, és nem elsősorban azért, mert a külhoni magyar állampolgársággal rendelkezők is szavazhatnak, hanem mert maga a kérdés – a menekült kvóta elfogadása illetve elutasítása – erősen megosztja az Európai Unió országait.

 

A lakosságot kevésbé, mert az érintett országokban élők túlnyomó többsége a migránsokkal megélt személyes tapasztalatok alapján kvótaellenes, viszont az EU döntéshozó szervei és az ezeket teljes melldobással támogató kormányzatok menekültkvóta-pártiak, mert erősen munkálkodnak a teherviselés megosztásának szándéka mellett az elfogadással járó gazdasági előnyök is.

 

Ezért valahol érthető, hogy a kvótabarát kormányok igyekeznek negatív kampányt folytatni Magyarország ellen, sőt a polgáraik előtt a lehető legsötétebb módon befeketíteni az országot, főleg annak hatalmon lévő kormányát.

 

 hirdetes_810x300  

A népszavazást párhuzamba állítják Magyarország EU-ból történő kiválása felé vezető út első lépésével.

 

Sőt, némely EU állam kormányzati képviselője egyenesen Magyarország kizárását is felvetette a referendum kapcsán. Olyan véleménynyilvánítással is ostorozták az országot a közelmúltban, hogy a magyarok saját antiszemitizmusukat élik ki valójában a migránsok elutasításában, és a magyarországi zsidók most fellélegezhetnek. A lejáratás célja egyértelmű: Orbán Viktor népszerűsége a következetes nemzetvédelmi és Európai határvédelmi politikájának köszönhetően még a legmigránsbarátibb kormány által vezetett országok lakosságának körében is látványosan emelkedik, ezzel párhuzamosan pedig csökken a hatalmon lévő kormányoké, ezért úgy vélik, hogy az ilyen, és ehhez hasonló retorikával a tendenciát meg lehet változtatni.

 

Nem elhanyagolható persze az sem, hogy precedens értékévű válhat nem csak kvótatémában, hanem más, egyéb fontos uniós témában is egy sikeres magyarországi népszavazás, amit gőzerővel meg kell akadályozni! Nem kérdés, hogy Magyarországon a kötelező betelepítés kvóta ügyében rendezett országos referendum a „nem” válaszok elsöprő győzelmét fogja hozni (még a borúlátóbbak is 85 százalékban jelzik előre a „nem” válaszokat). Az egyetlen dolog, amiben bízhatnak a menekült- és kvótabarát európai országok kormányai a magyarországi balliberális ellenzékkel karöltve, hogy nem lesz érvényes a népszavazás, nem vonul október 2-án az urnákhoz a választásokra jogosultak több mint 50 százaléka.

 

Ezzel szerintük két legyet üthetnek egy csapásra: nem válik precedens értékűvé az EU-ban a magyarországi népszavazás és meginoghat Orbán hatalma is.

 

Elbagatellizálják a menekültkvóta kérdést

 

Ezért igyekeznek elbagatellizálni a menekültkvóta kérdést, hogy nem is lesz annyira kötelező érvényű, és ha az is lesz, akkor is csak kicsit, egyszeri lesz, és nem fog fájni! Meg hogy humanitárius okok, közös teherviselés és munkaerő utánpótlás miatt is fontos a menekültek betelepítése!

 

Az eredménytelen népszavazás az Orbán kormány kudarca?

 

A cél szentesíti az eszközt alapon Gyurcsányék az eredménytelen népszavazást egész biztos, hogy az Orbán kormány kudarcaként kommunikálnák le, a Fidesz- KDNP hatalom végnapjaiként, annak ellenére, hogy egy alacsony részvétel miatt meghiúsult népszavazás ezt még nem feltételezi egyértelműen. Kampányol is ezért ezerrel az otthonmaradás mellett sunyi módon a balliberális ellenzék a népszavazás napján, október 2-án! Merthogy „igenekkel” képtelenek lennének győzedelmeskedni….

 

Ezért nem lehet előrehozott választásként tekinteni a népszavazásra annak ellenére, hogy a kampány gyűlölködése azt sugallja…

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!