Sokan csóválták a fejüket Dzsudzsák Balázs nyári átigazolásánál, amikor a magyar válogatott csapatkapitánya az arab emírségekbeli Al Wahda csapatához szerződött. Van az a pénz, mondták sokan! Pedig nagyjából arról volt szó, hogy nemigen volt más lehetősége, mert az európai nagycsapatok annyi pénzt (3 millió eurót) nem akartak kiadni a decemberben harmincadik életévét betöltő játékosért, mint amannyit a törökök kértek érte.

 

Az arab bajnokság első két fordulójában még kezdő volt Dzsudzsák, 128 percet töltött a pályán, mindkétszer lecserélték… A harmadik arab bajnoki meccse előtt a magyar válogatott világbajnoki selejtezőket játszott. Egyiken sem nyújtott meggyőző teljesítményt a válogatott eddigi meghatározó embere!

 

Viszont a észtek lettek elleni idegenbeli mérkőzés előtt a magyar válogatott játékosai, köztük Dzsudzsák is, találkoztak Rigában a dalai lámával, ami miatt a Kínai Népköztársaság magyarországi nagykövetsége tiltakozott a magyar külügyminisztériumnál, és állítólag az új kenyéradója, az arab klub sem nézte jó szemmel.

 

 hirdetes_300x300  
magyar_valogatott_dalai_lama
A magyar válogatott tagjai a dalai lámával. Kép: rangado.hu

 

Nem biztos, hogy ezért, de tény és való, hogy a magyar válogatott csapatkapitánya nem kapott szerepet a szombati bajnoki találkozón, csapata nélküle is 3-0-ra győzött az Al Dharfa otthonában és fellépett a tabella 6. helyére.

 

Mi köze ehhez Bugár Bélának?

 

Aki köztudottan nem rágja tövig a körmeit a magyar válogatott mérkőzésein, saját bevallása szerint semmilyen magyar vonatkozású sportesemény nem hozza őt igazán tűzbe. Azért valószínűleg Dzsudzsák Balázs nevét már hallotta, a dalai lámáét viszont egész biztos, aki szombaton immár harmadik alkalommal Pozsonyban járt, és a legfőbb közjogi méltóságok közül csupán Andrej Kiska köztársasági elnök fogadta.

 

Az indiai emigrációban élő buddhista vezetővel Kína rosszallása miatt sok vezető európai politikus vonakodik találkozni. Fico az ilyen alkalmak során megszokott búvóhelyére menekült, és ezúttal koalíciós partnere, Danko, a szlovák parlament elnöke is vele tarthatott. Viszont sokáig úgy volt, hogy Bugár Béla, a palament alelnöke találkozik a dalai lámával, de aztán mégsem!

 

Bugár nem akar kispados lenni

 

Persze, nem kell neki senki előtt sem magyarázkodnia, mivel nem volt hivatalos látogatás a lámáé, nem is lehetett az! Barátainak, párttársainak, ha kérdezik, pár(t)szemközt mondhatja akár azt is, hogy megfázott, szüret vagy őszi szántás, viszont az állhat közelebb az igazsághoz, hogy nem akart kilógni a koalíciós sorból, és követte Ficot, Dankot az „egynapos emigrációba“ a dalai láma pozsonyi látogatásának ideje alatt…És az emberi jogok védelme?

 

dl7
Találkozás a dalai lámával. Kép: Csáky Pál Facebook-oldala

 

Sejtheti mindenki, hogy Dzsudzsák Balázs, mivel nem lépett pályára a legutóbbi fordulóban, micsoda prémiumtól esett el az arab csapat bajnoki győzelmét követően!

 

Bugár meg nem akar kispados lenni…Nem azért igazolt át márciusban ebbe a csapatba!

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!