Az előítélet magyarázható okaiMiközben álldogálok a Vörösmarty téren a csillogó-villogó karácsonyi vásár forgatagában, akaratlanul is a térre vezető kisutcákat fürkészem, végiggondolva, melyik zsákutca, melyik nem…, honnan „tévedhet” gyilkolva az emberek közé esetleg egy rohanó kamion. És fürkészem a többnyire külföldi emberek arcát, és el-elcsípem a berlini tragédiára utaló szófoszlányokat. Mintha tétovábbak, bizonytalanabbak és gyanakvóbbak lennének a vásárlátogatók! Bár az is lehet, hogy mivel én az vagyok, úgy gondolom, másokat is hasonló érzések gyötörnek!

 

Aztán a Szent István Bazilika előtt szintúgy, mert ott is káprázatos a karácsonyi vásár! A bazilika advent ideje alatt minden este színpompás fénybe borul, és látványos vizuális élményt nyújtanak a monumentális falakra vetített fényfestések, 3D hatású filmek. A térre vezető kisutcák itt szélesebbek, tehát nagyobb veszélyt rejtenek magukban. Meg aztán a bazilika, a keresztény szimbólum is ignorálhatja őket karácsonyostul! Meg aztán Budapest is nagyváros, és nem is a migránsbefogadásáról elhíresült főváros!

 

berlin
Berlini karácsony a támadás után. Kép: twitter

 

Azt írja reggel a FB-on az egyik ismerősöm, hogy tele vagyunk előítéletekkel, „fotelszakértők” vagyunk, előre megbélyegezünk egy embercsoportot. ·

 hirdetes_300x300  

 

„Elszomorít, hogy egyesek, még csak hivatalos tájékoztatás híján a brüsszeli, ankarai, berlini és zürichi eseményeket egysíkú gondolkodással összevonják“.

 

Borka Roland, szabadúszó újságíró, Új Szó

 

Kétségkívül, hogy az előítélet rossz tanácsadó! Ennek a cikknek az írásakor még nem került napvilágra a hivatalos német szervek tájékoztatása a merényletről, Merkel asszonynak is biztos jól át kell rágnia a jelentést! De mindenesetre felettébb gyanús a 84 halálos áldozattal járó nizzai terrortámadás lekopírozása, a kitervelt brüsszeli, ankarai, berlini és zürichi merényletsorozat adventi időzítése közel egy időpontra, a berlini támadás jelképes helyszíne (karácsonyi vásár).

 

Felmerülhet a kérdés, hogy miért pont Berlin volt a terrortámadás célpontja?

 

A kimondottan migránsbarát Németország fővárosa, amelynek bátorítására indultak el Nyugat-Európa, de főleg Németország irányába a menekültek tömegei. Ez érte a köszönet, a 12 ártatlan áldozat a karácsonyi vásárban?

 

Közel sem! Viszont a merényletekből kitűnik, hogy az iszlám terroristáknak mindegy, hogy hol támadnak, melyik nagyvárosban, hogy migránsbarátban vagy sem, csak egyetlen cél vezeti őket: megszállottan rettegésben tartani Európát, aljas eszközökkel, ártatlan civilekkel szemben háborút folytatni az iszlám állam nevében.

 

anschlag-in-berlin-qga7
A berlini karácsonyi vásár helyszíne a támadás után. Kép: tz.de

 

Európa tegnap este megdöbbent a kegyetlenkedéstől! Nem először teszi! Ezért nem csoda, hogy egyre több előítélettel viszonyulunk azzal az embercsoporttal szemben!

 

Én is szégyellem magam, amikor a budapesti tömegközlekedési járművökön óhatatlanul is bizalmatlanul nézek a hátizsákos, szakállas, kissé sötétebb bőrű embertársaimra…

 

És ez azért van így, mert az Európai Unió az utóbbi 2 év során kimutatta gyengeségét, nem képes megvédeni a tagországok nemzethatárait és polgárait! Ezért a polgárai most önvédelemre szorulnak, amelynek jelenleg csak egyetlen demokratikus eszköze van: az országos választásokon a radikálisabb, jobboldali erőkre szavazni, azokra, akiknek a nemzethatárok védelme szívügy! A langyosaktól pedig gyorsan meg kell szabadulni, amíg nem késő!

 

berlin2
Kép: A gyilkoló kamion. Kép: neues-deutschland.de

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!