A 2014-es  magyarországi országgyűlési választások kampányában lepte el az országot az alábbi óriásplakát, amelyen egy bohóc társaságában voltak láthatók a baloldali összefogás akkori prominens képviselői. Nem volt véletlen, hogy a bohóc keze Gyurcsány Ferenc, egykor magyar miniszterelnök vállán pihent, azt sugallva mindegy, hogy talán ő a legrátermettebb partnere, ő az, aki esetleg helyettesíthetné őt a Fővárosi Nagycirkuszban, de egyéb szerepet ne szánjanak neki a választópolgárok, mert nem érdemes! Nem is szántak!

 

Sokan kifogásolták akkoriban az óriásplakátokon egy bohóc társaságában feltüntetni a kormányváltásra törekvő erőket, és még több ember tartott az ingyen reklámtól, hogy esetleg visszafele sülhet el. Nem sült! Végül is a bohóc szerepe a plakáton csak arra utalt, hogy a közelmúlt árnyékában mennyire komolytalan dolog ettől a társulástól kormányzási szándék! Különösen attól az embertől, aki azt megelőzően egyszer- kétszer már bizonyította rátermettlenségét, és csúfosan megbukott!

 

A bohóc újra megjelent

 

 hirdetes_810x300  

Azóta eltelt pár év, egy év múlva újra országgyűlési választások lesznek Magyarországon, és a bohóc újra megjelent a főváros utcán, és gondolom, országszerte. Most még nevetősebbre vette a plakátmegrendelő a figurát! Megcsappant a társulat is, a bohócon kívül már csak két pártvezérből áll! És át is alakult eléggé az összetétele, mivel, a baloldal nagy túlélője, örökös fellépője és köz(röhej)szereplője – Gyurcsány – mellé a jobbik oldalról váratlanul érkező Vona Gábor került!

 

Indokolta talán ezt az a tény, hogy az Országgyűlésben a közelmúltban együtt szavaztak nemmel a bevándorlásellenes alkotmánymódosításra, valamint az is, hogy a baloldalon egyre többen tudják elképzelni a Jobbikkal való együttműködést a jelenlegi kormányerő leváltása érdekében, többek között Medgyessy Péter egykori baloldali miniszterelnök is. Az igazsághoz tartozik, hogy a Jobbiknál ilyesmi nyilvánosan még fel sem merült! Erre utal a bohócnak újfent Gyurcsány vállán nyugvó kéztartása, azt közvetítve hogy bohóckodásban azért ő a király!

 

 

Viszont tény és való, hogy már az összefogás gondolatának felvetése is cirkuszba illő, hiszen jól ismerjük a múltból a baloldal Jobbikhoz fűződő (v)iszonyát, főgonoszként való megbélyegzését a balliberálisok részéről, és gondolva természetesen az áthidalhatatlannak tűnő ideológiai különbségekre.

 

De van az a hatalom, aminek megszerzése nem ismer lehetetlent!

 

Minden átHidalható

 

A hatalom megszerzésének célja minden eszközt szentesíthet, minden átHidalható, lásd példának okául a szlovákiai történéseket a legutóbbi parlamenti választásokon! Ki gondolta volna a választások előtt, hogy Szlovákiában ebben a választási időszakban a mostani három párt fog kormányozni?

 

Viszont ennek is megvan az előnye: nem lesz szüksége az ellenzéknek a következő kampányban az óriásplakátokra odamontírozni egy bohócot, ugyanis ott van az már!

 

 

Mindenki döntse el, hogy a képen melyik az!

 

Száraz Dénes

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!