Sokat töprengtem azon, hogy valahol valami elromolhatott bennünk. Örökké beszólogatunk, kritizálunk mindent, mindig elégedetlenek vagyunk. Holott a világ szép és tökéletes.

 

Nem kéne mindig a múlton siránkoznunk, ami volt az volt. El kéne felejteni a trianoni igazságtalanságot. Más nemzeteknek nem voltak tragédiái? A velünk élő népcsoportokat mi is elnyomás alatt tartottuk. Igaz számban azért gyarapodtak szépen, na de ez az ő életrevalóságuknak köszönhető. Mi 100 év alatt felére csökkentünk a felvidéken, pedig standardon felüli jogokkal gazdálkodhatunk mégse jó nekünk.

 

Itt van még például a szüntelenül felhánytorgatott kisebbségi lét, tudomásul kéne vennünk, hogy ez itt már Szlovákia és valahol mi is mind szlovákok vagyunk, ezt a kenyeret esszük ilyen az útlevelünk. Igazából a magyar iskolák is teljesen fölöslegesek. Ott nem lehet az államnyelvet rendesen megtanulni, a gyerekeink így nem fognak érvényesülni, lőttek egy jövőbeni igazgatói posztnak.

 

 hirdetes_810x300  

Na meg ezek a fránya kétnyelvű feliratok. De most komolyan ? Magyarországon is csak egy nyelven van kiírva, nem? Meg aztán mindenki ért annyit hogy eltudja olvasni mi van rajta, ugye? A táblákra szánt pénzt sokkal hasznosabb dolgokra is ellehetne költeni.

 

És minden más, fölöslegesen kidobott fillért amit ránk költ a szlovák anyácska irredenta magyarokra fontosabb dolgokra is áldozhatná.

 

Kisiskolákért küzdünk? Mikor még a nagyokba se szívesen jár a nebuló, hisz jobb a haverokkal lógni… Ha jobban belegondolunk Malina Hedvig esete is gyanús. Osztom a hivatalos álláspontot, lúzer a csaj, lógni akart a vizsgákról aztán felképelte magát.

 

Na meg ezek a Dac szurkolók? Hogy jönnek ők ahhoz, hogy egy idegen ország himnuszát szlovák stadionokban énekeljék? Minek provokálni? Büszkélkedünk itt a Nobel-díjasainkkal, akiknek fele zsidó származású. Ja és a sport eredmények! Ugyan! Magyarország mikor fog jégkorongban világbajnokságot nyerni????

 

Azért mondom bratia, gyakoroljunk önkritikát, változunk kell. Bolond ez a Világ olyan bolond, mint ez az április 1. 😉

 

 

Dian Csaba

Nyitókép: körkép.sk/archív

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!