A szerencsejáték és a tisztességtelen játék közé gyakran tesznek egyenlőségjelet. Sőt, a szerencsejátékot űzőket szenvedélybetegeknek is nyilvánítják, orvosi diagnózisuk van! A politika is lehet egyfajta szerencsejáték, mert hol így puffan, hol úgy puffan, csak a legrafináltabb, legtapasztaltabb politikusok képesek megjósolni egyes politikai lépéseik következményeit. Néha még azok sem!

 

Sok esetben a politizálás tisztességtelen játszadozásnak tűnik az emberek tűrőképességével, hiszékenységével. Nagyon éberen kell követni a történéseket, mert átvágnak lépten, nyomon.

 

Vigyázat! Csalok!

 

 hirdetes_400x285  

Híresült el Rodolfónak, a népszerű bűvésznek a mondása, aki a televíziózás őskorában a magyar televízió képernyőjén is szórakoztatta mutatványaival a nézőket. Az átverést őszintén bevallva csapta be a nézőket.

 

Kép: hirportal.sikerado.hu

 

ROBOlfo mester, a szlovákiai tanítvány magyarországi mestere nyomdokaiban halad az őszinteséget kivéve! Neki viszont nem a kezeit kell figyelni, hanem a tetteit és hazugságait! Nagy hazárdjátékos őkelme! Mihez kezdene most a betiltott játéktermek nélkül, ha nem lenne ott a szlovák parlament és kormányhivatal?

 

2010-re ígérte az autópályát Kassáig. Azt is mondta, hogy 2014-ben már nem lesz a szlovák politikában (Igaz Bugár ezt még régebben, 10 éve ígérte meg). A korrupció ellen elkötelezett harcot is meghirdetett, lett belőle egy Gorilla-ügy, egy Baṧternák-ügy és egy felgöngyölíthetetlen Kočner-ügy. Jogi biztonságot ígért, helyette jogállamtalanságot kaptunk, de nyelvtörvénnyel és állampolgársági törvénnyel, Malina Hedvig meghurcolásával. Ígért oktatásügyi reformokat is a közoktatás és felsőoktatás színvonalának emelése érdekében, lettek belőle pedagógussztrájkok. Évek óta folyamatosan ígéri a munkavállalóknak a jövedelemadó csökkentést, hogy ez a szívügye.

 

Felszólította az embereket ez év januárjában, hogy tépjék össze és dobják a szemétbe energiaszámláikat. Még szerencse, hogy a többség nem fogadott szót neki. Fejlettebb politikai kultúrájú országokban az ilyen felelőtlen kijelentésért simán lemondanak a kormányfők, vagy lemondatják őket. Otthon elkötelezett nemzetvédőként tetszeleg, az EU meghatározó szervei előtt viszont már szelíd bárányként.

 

Rájött viszont, hogy az ellenzékkel és a közakarattal szemben tovább már nem védheti a Mečiar amnesztiákat, ami esetleg előrevetítheti saját amnesztiájának az ellehetetlenülését is, a felelősségre vonást az utóbbi 12 év tetteiért. Ezért saját érdekében minden bizonnyal továbbra is harcolni fog a hatalomért, szövetkezve bárkivel, mint legutóbb a Most-Híddal!

 

Robolfo mester erős és meggyőző vezérképe, populista hajlama egyelőre még mindig nyerő a szavazónép körében Szlovákiában.

 

Csak abban bízhatunk, hogy Mečiaré is az volt hosszú évekig, és mi lett belőle? Nem csak ő, hanem az amnesztiái is lassan eltűnnek!

 

Száraz Dénes

 

Nyitókép: infovilag.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!