Ott álltam, alig két méterre Igortól a hétfői, igencsak furcsa sajtótájékoztatón. Rengeteg emóció egy nyilvánvalóan óriási nyomás alatt dolgozó politikustól, aki szinte egymaga küzd az államhatalommal szemben.

 

És amikor elkezdte sorolni, mi mindenen ment keresztül az elmúlt hónapokban, bevillant a párhuzam. Mindezt valahol hallottuk már. Mégpedig Malina Hedvig kapcsán. Ahogy Matovič sorolta a konkrét eseteket, hogy hívatlanul az otthonában jártak, hogy éles töltényeket kapott, hogy eltűntek az sms-ek a telefonjából, hogy nyilvánosságra hozták felesége bankszámla-kivonatait, hogy felbontják a leveleit, hogy néhány napja az utcán szólították meg kutyasétáltatás közben és fenyegették meg majd a vonat alá küldték.

 

[stw]

 

 hirdetes_810x300  

Malina Hedvignek hasonló dolgokon kellett keresztül mennie. Kezdetben nagyon kevesen hittek csak neki, felforgató, hazug alaknak tartották, még a magyarok többsége is hátat fordított neki. Egymaga (és Roman Kvasnica) állta a sarat a rendőrség, ügyészség, kormány terrorjával szemben. Kezelésekre járt, komoly pszichikai nyomásnak volt kitéve, de nem sikerült megtörniük őt.

 

A harcot viszont feladta. Ma már nemcsak a magyarok, de a szlovákok többsége is tudatosítja, hogy Malina Hedvig nem hazudott. Amit állított, az tényleg megtörtént. Még az elkövetők kiléte is ismert. Igazságot azonban nem szolgáltattak neki, ma pedig külföldön él, az országot is elhagyta.

 

Igor Matovič és Malina Hedvig megpróbáltatásai között rengetek hasonlóságot találunk.

 

Matovič az országból egyelőre nem, csak a parlamenti ülésekről távozik. Hogy visszatérhessen?

 

Igor Matovič távozik a sajtótájékoztatóról. Kép: Körkép.sk

 

Azt már tudatosította, hogy az emberek passzivitása mellett nehéz lesz legyőzni a maffiát.

 

Hedvignek nem tudtunk segíteni. Matovič aktív politikusként némileg más helyzetben van, ugyanakkor nagyobb célpont is.

 

Malina Hedvig és Igor Matovič űzött vadak a kormányzat szemében. És van köztük egy magyar politikus is, aki kezdetben még Hedvig pártján áll, de ma már azok kiszolgálója, akikről Matovič mai sajtótájékoztatója szólt.

 

Király Zsolt

 

Nyitókép: SME

 

További ajánlott írások:

 

Breaking: Matovič távozik a parlamentből

 

Matovič távozik a parlamentből: “Nem leszek többé annak a pszichopatának az alárendeltje”

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!