A Visegrádi Négyek országait, fővárosait egyelőre elkerülik a terrortámadások! Ez azért is meglepő, mivel ezek az országok közismerten nem migránsbarátok: egységesen ellenzik az akartuk ellen végrehajtandó betelepítést valamint a migránsok szabad áthaladását is az országaikon át.

 

Úgy vélik, hogy saját, nemzeti jogkörükbe tartozik annak eldöntése, hogy kivel akarnak és kivel nem együtt élni. Ráadásul Magyarország kerítéssel és megerősített határvédelemmel óvja saját és az Európa Uniós határokat is. Feltartja ezzel az országon át ellenőrizetlenül Európába tartó menekültáradatot!

 

A gyanakodó ember azt hinné, hogy ezzel a V4-ek kihívják maguk ellen az iszlám terrorista erők haragját, akik bosszút állhatnak a migránsok elutasítása miatt. Mégsem így történik!

 

 hirdetes_300x300  

Ezzel ellentétben eddig ezekben az országokban nem történtek olyan tragikus kimenetelű terrortámadások, mint amilyenek például Belgiumban, Németországban, Franciaországban vagy Angliában. Pedig ezek az országok kezdetben rengeteg menekültet fogadtak be, már-már a lakosok tűrőképességének határán, miközben a közbiztonság romlott, az emberek félelemben kezdtek élni sok helyen.

 

A befogadó országok terrorista célpontokká váltak, az elutasítókban pedig eddig aránylag nyugalom van, és nem pont azért, mert jobban felügyelik a közbiztonságot. A nagyszámok törvénye alapján a nyugat-európai országokban felgyülemlett migránsok körében könnyebben szerveződnek a fanatikus, terrorista erők, egymással szoros kapcsolatban álló iszlámista alapsejtek jönnek létre, és hajtják végre az öngyilkos merényletek sorát.

 

A menekültekkel együtt beszivárgó terroristák és iszlám fanatikusok sok esetben eddig nyugalomban, békésen élő másod- vagy harmadgenerációs betelepülteket is aktivizálnak és képeznek ki keresztények elleni harcra, békés civilek százainak megölésére. Számuk így többszöröződik, gócpontok alakulnak ki, szervezettségük egyre fejlettebb, egyre veszélyesebbek.

 

A nyugat- európai országok határkapuik kitárásakor csak az olcsó munkaerő megjelenésének lehetőségét látták, nem számoltak a terrorizmus ilyen szintű elterjedésével, azzal sem, hogy ennyire komoly problémát jelent majd a migránsok integrálása.

 

Visszafordítani őket nem tudják, nem is akarják, saját politikájuk csődjének beismerését jelentené, nem beszélve az ezzel járó költségekkel.

 

Viszont valamit most már tenni kell annak érdekében, hogy feloszlassák a kialakult migránskoncentrációt országaikban, aminek veszélyét nem voltak képesek időben felmérni, sőt a készséges befogadással pozitív jelzéseket is küldtek a többi, országuk elhagyásán gondolkodónak.

 

Az Európai Bizottság a kötelező migránskvótára vonatkozó határozatával a nyugat-európai országokban kialakult egyre tűrhetetlenebb veszélyhelyzetet úgy kívánja enyhíteni, hogy a felgyülemlett migránsokat szétosztja a többi tagállamba.

 

Mivel járna a migránskvóta elfogadása?

 

Nos, ha eddig a V4-ek országai mentesültek a terrortámadásoktól, a migránsok erőszakos betelepítésével szembesülniük kell majd vele, mert ez nem csak a párezer menekült befogadását jelentené, hanem egy kereszténység elleni harcra buzdító szellemiség megjelenítését is. Most még ugyanúgy nem tudjuk megsaccolni hazai követőik számát, mint ahogy képtelenek voltak a nyugat-európai országokban előre látni a migránsok beáramlása következtében kialakult veszélyhelyzetet.

 

Mi viszont már látjuk, ezért kellene támogatnunk a kötelező kvótaellenes politikai irányvonalat a V4-ek minden országában!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: ibtimes.com/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!