Szárnya kapott a hír, hogy a komáromi Selye János Gimnáziumba látogatott Milan Belica, Nyitra megye önkormányzatának elnöke, a SNS-Smer-Most-Híd által támogatott megyeelnök jelölt. A fenntartó Nyitra megye önkormányzatának nevében természetesen joga van ellátogatnia bármelyik megyei fenntartású intézménybe a megyeelnöknek.

 

A kérdés csupán az, hogy etikai szempontból mennyire kifogásolható, hogy Belica megyeelnök-jelöltként a választási kampány kellős közepén látogatott el a komáromi gimnáziumba, ahol három osztály diákjaival találkozott. A hírek nem szólnak róla, de valószínűsíthető, hogy az intézmény aulájában az érettségi vizsga előtt álló negyedikes diákokkal találkozott, akik közül sokan 18. évüket betöltve első választásukon vesznek részt november 4-én, illetve elújságolhatják otthon szüleiknek, hogy milyen jópofa megyeelnök ez a Belica, volt a suliban, jókat mondott.

 

Miért is mondott volna rosszakat a kampánya során? Ebben az esetben viszont már Milan Belica látogatásának politikai célzatossága elég egyértelműnek tűnik és elítélendő! Visszaélt tisztségével, hivatalos munkaidejében kampányolt és megzavarta az érettségi vizsga előtt álló diákok tanítását is.

 

 hirdetes_300x300  
Illusztrációs felvétel. Andruskó Imre és Milan Belica az iskola sportpályájának átadásán egy régebbi képen. Forrás: katedra.sk

 

A gimnázium igazgatóját valószínűleg kész tények elé állította a megyeelnök, szembeszegülni nem mert a fenntartó látogatásával. Arra gondolhatott, hogy az elutasítással esetleg saját iskolájának okozhat a jövőben anyagi kárt bizonyos támogatások elmaradásával, iskolafejlesztési projektek meghiúsulásával.

 

Arra persze senki se mer gondolni, hogy a látogatás kezdeményezője maga a gimnázium igazgatója volt! Arra persze senki se mer gondolni, hogy a Most-Híddal szimpatizáló igazgató meggyőződésből vagy számításból hívta meg Milan Belicát iskolalátogatásra a megyei választási kampány ideje alatt! Arra is csak a merészebbek gondolnak, hogy az igazgató pártfeladatként kapta meg a vegyespárttól Milan Belica népszerűsítését az iskolai intézmény falai között, mivel Bugárék a Smerrel és a Szlovák Nemzeti Párttal közösen őt támogatják megyeelnök-jelöltként!

 

Viszont a kisördög ott bujkál az emberben, és nem hagyja békén a gondolat, hogy mindhárom feltételezés együtt eredményezte Milan Belica komáromi gimnáziumi látogatását:

 

A megyeelnök kampányolni akart a komáromi gimnáziumba, Andruskó Imre iskolaigazgató meghívta őt a gimnáziumba, és a látogatás a Most-Híd kampánystratégiájával összhangban történt! Az iskola politikamentességére hivatkozva elvárható viszont, hogy a látogatással kapcsolatban állást foglaljon a gimnázium szülős közössége és iskolatanácsa is!

 

Száraz Dénes

Nyitókép: Andruskó Imre és Milan Belica az iskola sportpályájának átadásán egy régebbi képen. Forrás: katedra.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!