Több szempontból is meghatározó választások várnak ránk november 4-én. A megyei megmérettetés nagyban befolyásolhatja a magyar képviseletet parlamenti szinten is. Az egyfordulós megyefőnök-választás tovább növeli minden leadott voks értékét, és 20-25 százalékos választási részvételnél akár meglepetések is születhetnek.

 

A magyarok által lakott megyékben több okból is fontos, milyen eredmény születik:

 

1.Soha ennyi Kotleba-párti jelölt nem indult a mandátumokért, mint most, Besztercebánya mellett ráadásul már Nyitra megyét is kinézték maguknak.

 

 hirdetes_810x300  

2.Az MKP – Most-Híd szembenállás ezúttal is szembetűnő. A magyar párt Nagyszombat és Nyitra megyében állított saját megyefőnök-jelöltet és képviselőjelölteket – ott, ahol a legtöbb magyar él.

 

Az MKP számára a választások tétje, hogy megőrizze, és ha ez lehetséges, növelje súlyát ott, ahol még releváns szereplő. A régiókban megerősödve nyílhat ki számukra a parlament kapuja.

 

3.A szlovákiai magyar választók most akár nagyot is nyerhetnek, amennyiben tudatosítják a megyei választások fontosságát és hajlandóak tenni saját szülőföldjük és sorsuk javítása érdekében.

 

A megye fontosságáról, mindennapjainkra gyakorolt hatásáról szól a Körkép.sk immár harmadik tematikus elektronikus kiadványa. November 4-én megválasztjuk megyei képviseletünket, amely a következő 5 évben határozza meg régióink jövőjét.

 

Ez az a választás, ahol az alacsony választói részvétel miatt a legtöbbet érhet egy-egy magyar szavazat.

 

Döntsünk aktívan, felelősségteljesen!

 

Király Zsolt

Nyitókép: Körkép.sk/illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!