Minden választást izgatottan vár, szereti a korán kezdődő és elhúzódó kampányokat, nem szereti a kampánycsöndet, nehezen is tudja megjegyezni melyik választásnál van, melyiknél nincs!

 

Lesi a postaládájába bedobott kampányrendezvényekre invitáló pártmeghívókat! Összegzi őket, és az egész időszakra elkészít egy előzetes tervet: hol, mikor, melyik párt rendezvényén vesz majd részt, lehetőleg mindegyiken! Az egybeeséseket nem szereti, de megoldja! Ilyenkor esetleg félidőben átrohan a másikra, de ha közben ott már elfogyott a szendvics vagy csak margarinos van, amit nem szeret, visszarohan.

 

Szelektálni is szokott! Nem a pártok között, hanem a meghirdetett rendezvények előrelátható programja, menüje szerint. Kampánygyűléseken általában csak pogácsa (tepertőset szereti), szendvics (a sonkásat imádja), ásványvíz, (buborékosat), kávé (ne legyen lefőzött) van.

 

 hirdetes_810x300  

Jobb esetben, jobb helyeken, főleg akkor, ha valamelyik képviselőjelölt borosgazda (is) bort is adnak. De csak a gyűlés végén, hogy ne eredjen meg nagyon a kérdezők nyelve, de a felszolgált mennyiség mindig kiszámíthatatlan. Igaz, egyre kevesebben járnak kampánygyűlésekre, de a szervezők a végén ledugaszolják a demizsonokat, hiszen másnap is van kampánynap, nem lehetnek másnaposak!

 

De a fesztiválokon (kolbász-, tökfesztivál, szüreti ünnepség, falunap) kampány idején nagy a vigadalom, kaja-pia látástól mikulásig.

 

Ezeket imádja, nincs ugyan belőlük olyan sok, de az ilyenek mindig sátras ünnepek! Végig lehet kóstolni a pártsátrakat, meg kell dicsérni mindegyiknél a sültkolbászt, gulyást, házi pálinkát, hiszen nemsokára megint választások lesznek! A kiosztott hasznos kütyüket – pl. kulcstartót, bicikliseknek nadrágcsipeszt, golyóba zárt pártlogós esőköpenyt, nevesített tollat, jegyzettömböt, Bugár gyerekkori fotóinak albumát, Csáky összesnek a bibliográfiáját megtartja, a pártok programfüzetét nagy ívben elhajítja, hogy ne foglaljon felesleges helyet a pártlogós reklámszatyorban meg a fejében.   

 

És kimondottan örül annak, hogy három magyar vonatkozású pártunk is elindult a választásokon, mert a rendezvényeken a sajátjai között mégiscsak jobban érzi magát. Nem tesz különbséget köztük, mindegyik pártra sajátjaként tekint! Ezeken a gyűléseken fel is szokott szólalni! Gratulál az elnöki asztalnál ülőknek az elért eredményekhez, megköszöni a hathatós érdekvédelmet, ami miatt nyugodtan tudja álomra hajtani esténként a fejét és további sok sikert kíván nekik áldozatos munkájukhoz!

 

Csak egyszer tévedett, amikor 2009-ben a megyei választások kampányában a Most-Híd egyik gyűlésén is ugyanígy megköszönte a párt tisztségviselőinek az eddig elért eredményeket, miközben ez a választás volt az első a párt életében! Sajnos, nem az utolsó…

 

Nem szereti a koalíciókat, de csak azért nem, mert akkor közösen kampányol több párt és jóval kevesebb a rendezvény. Most is mehetett volna külön a Smerére, SNS-ére meg a Most-Híd-éra, de helyette csak egy nagy káosz-buli volt, azt se tudta, hol van, csak kapkodta a fejét, mint a bábeliek! .

 

A kampányzárókat valamikor nem szerette, mert nagyon nagy volt a tömeg, csak nehezen verekedte magát oda a kajás pultokhoz, most viszont már megszerette őket, mert alig lézeng ezeken pár ember, de ugyanannyi kaját készítenek, mert nem sejtik, mennyi ember jön el. Pedig sejthetnék! Komáromban most is nagyon jól lakott emberünk!

 

A kampány végére pedig lelohad a lelkesedése, szomorú! Bánatában aztán el se megy választani a Nagy Kampányvadász…

 

Száraz Dénes

Nyitókép: facebook.com/MostHid – illusztrációs felvétel

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!