Meg vagyunk mi áldva a szocdem kamikáze politikusokkal, akik ahelyett, hogy saját választópolgáraik érdekeit képviselnék becsülettel (és fizetésért), megfoghatatlan európai értékek és eszmék mögé bújva sütögetik saját és holdudvaruk pecsenyéjét. Hogy lesz-e holnap, lesz-e következő választás, az jelenleg senkit nem érdekel.

 

Mi sem jelzi mindezt jobban, hogy a jelenlegi világrend megbomlott (azon túl, hogy azok, akikre épült, lassan kihalnak), és az eddig irányadónak vagy értékadónak tartott politikai pártok vezetői őrültek módjára erőltetik az emberekre akaratukat: migránskvóta, mélyebb integráció, közös valuta, stb.

 

A legutóbbi lidérces álomképet Martin Schulztól, a német szociáldemokraták vezetőjétől hallhattuk: Európai Egyesült Államokat akar, és aki nem hajlandó a része lenni, annak fel is út, le is út. Schulz gondolatiságát megőrizve ezt akár így is modnhatnánk:

 

 hirdetes_400x285  

Elvettük tőletek a népetek legtehetségesebbjét, elvettük tőletek az ifjaitokat, elvettük tőletek a piacaitokat, elvettük tőletek a gyáraitokat. Mi mást tudnátok nekünk még felkínálni, hogy egy fikarcnyit is érdekeljen, mit akartok?

 

Mintha azt gondolnák a nyugati vezető politikusok, hogy továbbra is úgy kéne tennünk, mint ha minden rendben lenne. A valóság messze elmarad az ígért jóléttől, de ettől még legyünk alázatosak, és fogadjuk el, amit követelnek, mert akkor ők hatalmon maradhatnak.

 

Migrációs rémálom

 

És itt az új kvótamodell, amely elődjéhez képest sem felső határt sem időkorlátot nem tartalmaz. És ami miatt (végett?) Magyarország ellen eljárást indítottak. Túlzásnak tűnhet az egyik magyar politikus kijelentése, miszerint szocialista időket idéző koncepciós pernek lehetünk tanúi. Ám óhatatlanul egy régi barátom kritikus megjegyzése jut eszembe még 2004-ből.

 

Ugyan már! Régen ott volt a szovjet zászló, meg a magyar, a csehszlovák, a lengyel és a többi. Mostantól hogy lesz? EU-s zászló, aztán a magyar, a lengyel, a szlovák, a lengyel… Mi a különbség?

 

A migráció a nyugati „mag-országok” gazdasági motorja: a betelepülők olcsó munkaerőt jelentenek, több adót fizetnek be a cégek utánuk, mint amit a bevándorlók kivesznek, így még megmenthető az elöregedés miatt megroppant német, svéd és francia szociális rendszer összeomlása. Merthogy az „őshonos” németek és franciák többet vesznek ki juttatások formájában az államkasszából, mint amit befizetnek. Valakinek pótolni kellett a hiányt. 2004-től egy ideig ezek mi, kelet-európaiak voltunk (mert a Nyugat számára kelet vagyunk, nem közép…).

 

Schulz szerint kvóták nélkül pénz sem jár Kelet-Európának. Akkor tegyük tisztába a dolgokat!

 

Ma már olyan messzire mentek a jóléti társadalmak a harácsolásban, hogy nem tartható fenn másképp az egyensúly, csak még több bevándorlóval. Kelet-Európa kiürült: egy évtizedes agyelszívást követően 2015-től munkaerőhiány van minden V4 országban.

 

Jöjjenek hát a menekültek, hogy ne kelljen adót emelni (mert az politikai bukást jelentene). Ezek nagy része muszlim. Nem baj, gondolják a balliberális agyasok, majd integráljuk őket. Éljenezzük a multikulturalizmust, az emberséget. Idealizáljuk és racionalizáljuk a gazdasági érdekeket, közben pedig reménykedünk, hogy kivédhető a leszakadó társadalmi csoportok radikalizálódása.

 

Nem minden menekült terrorista, de van köztük terrorista és potenciális fenyegetés. Ezt aligha lehet elvitatni. A nagy kérdés, hogy milyen érdekképviselet az olyan, ahol a politikusnál a saját választópolgára biztonságát felülírja egy harmadik országbeli migráns érdeke.

 

Túl sokan haltak meg terrortámadásokban az elmúlt két évben. A baloldal pedig érzéketlen. Még a szlovák kormányfő is, mert szavakban elutasítja, tettekben teljesíti, amit Brüsszel diktál. Az egyik kedvencem a ballibsi érvelések közül mégis az, hogy

 

azért álhírterjesztés összefüggésbe hozni a migrációt a terrorizmussal, mert bebizonyosodott, hogy a merénylők túlnyomó többsége második vagy többgenerációs bevándorló volt.

 

Remek, mondhatom. Szóval nem nekem kell izgulni, hanem majd a lányomnak vagy az unokámnak. Köszönjük szépen.

 

Nincs tehát védhető álláspontja az olyan politikusoknak, mint Martin Schulz. Legfőképp a migráció kérdésében nincs. Hogy miért tudnak enne ellenére meghatározó politikai erő maradni? Mert Európa lakossága egyre öregszik, és egyre több olyan szavazó van, aki a boldog békeidők (1989-2008) alapján adja le voksát – arra gondolva, talán akkor majd sikerül visszahozni.

 

Aligha van igazuk. Amit most látunk, az nem a béke és jólét szavatolását szolgálja, hanem egy rövidlátó és veszélyes politikát, ami elvetheti (vagy már el is vetette) a 60 éves európai társadalom összeomlásának magvait. Ahogy Szlovákiában Robert Fico szocdemjeinek mértéktelen harácsolása táplálta a Kotleba-féle szélsőségesek felemelkedését, úgy táplálja majd a radikálisokat a politikai korrektség, a nyílt társadalom és a willkommenskultur melletti üres érvelés – ami épp olyan kirekesztő, mint bármelyik másik totalitárius eszme: álljatok be a sorba, vagy üldözni fogunk benneteket.

 

Komjáthy Lóránt

Nyitókép: thelocal.de

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!